Obavijesti

Lifestyle

Komentari 24

Ako su vam dosadile pločice u kupaonici - možete ih obojiti

Ako su vam dosadile pločice u kupaonici - možete ih obojiti
1

Ne mora vam pasti bomba u stan - uz brusni papir, deterdžent, pretpremaz, kist i boje, bez nereda i nervoze, darujte novi sjaj ili dodajte detalje kuhinji ili kupaonici

VIDEO

Ako su vam dosadile, keramičke pločice možete i obojiti. Na taj ćete način uštedjeti, ali i izbjeći dugotrajne i prljave radove u stanu. Proces bojenja keramičkih pločica sastoji se iz tri dijela, a to su čišćenje pločica, premazivanje takozvanim pretpremazom, a potom dolazi nanošenje boje.

Nakon što se uvjerite da su se pločice potpuno osušile, slijedi faza nanošenja primera, odnosno pretpremaza. Na tržištu ga se najčešće može naći u sivoj ili bijeloj boji, a pretpremaz je potreban jer se na njega lakše nanosi boja. Najbolje je kupiti primer na vodenoj bazi, a nanosi se valjkom ili četkom.

Pretpremaz i boje potražite u specijaliziranim prodavaonicama te se dodatno raspitajte o pravilima. Dovoljno je na površinu nanijeti jedan sloj. No ako smatrate da su vam potrebna dva sloja, pričekajte najmanje osam sati prije nego što nanosite drugi sloj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  • Deterdžent koji sadrži abraziv Brušenje možete odraditi i ručno, odnosno bez brusilice, ali će vam to produljiti posao. Pločice temeljito operite deterdžentom koji sadrži abraziv kako biste uklonili prljavštinu i kamenac. 
  • Oprezno s razrjeđivačem Na krpu nanesite alkohol i prebrišite pločice. Ostavite da se dobro osuše. Ako su ostale naslage prljavštine, na tim mjestima upotrijebiti razrjeđivač, ali pripazite da ne bude preagresivno.
  • Brusni papir ganulacije 220 Preporučeno je koristiti brusni papir granulacije 220. Na taj ćete način ukloniti sjajni i glatki sloj, a opet dovoljno je nježna obrada da neće oštetiti pločicu u smislu da ostavi udubljenja.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme