Obavijesti

Lifestyle

Komentari 99

Ako želite smršavjeti pazite na ovih 5 stvari - one sabotiraju

Ako želite smršavjeti pazite na ovih 5 stvari - one sabotiraju
1

Nemojte odustati: Prvih nekoliko tjedana organizam se navikava na prehranu i vježbanje pa budite strpljivi. Dobro organizirana prehrana aktivirat će metabolizam...

VIDEO

Imajte na umu da ono što jedete može imati veći učinak na mršavljenje od toga koliko vježbate i koliko ste kilograma istopili na spravama u teretani, upozorava Chris Ryan, poznati trener fitnessa i autor nekoliko knjiga o vježbanju. Osim toga, kod svakog vježbanja postoji nekoliko pitanja na koja biste morali odgovoriti: 

  • 1. Vježbate li najmanje tri puta po pola sata tjedno? To je minimum vježbanja da biste skinuli suvišne kilograme, s tim da tijekom tih pola sata vježbate u ritmu koji vam odgovara, ali tako da ipak osjećate da vam je vježbanje naporno. 
  • 2. Možete li čavrljati tijekom treninga? Ako možete razgovarati ili pjevušiti dok vježbate, pojačajte tempo vježbi jer još niste dosegnuli maksimum. U redu je tako vježbati ako vježbate svaki dan, no tri puta tjedno po pola sata morate “vidjeti sve zvijezde” ako želite izgubiti na težini. 
  • 3. Držite li se uvijek iste rutine? Iste vježbe, uvijek s istim brojem ponavljanja, mogu vas ubiti od dosade, pogotovo ako ste uvijek u istoj teretani, okruženi ljudima koje već poznajete. No takvo vježbanje postaje dosadno i za mišiće. S vremenom će se prilagoditi i za vježbanje ćete trošiti puno manje kalorija nego na početku. 
  • 4. Je li vježbanje za vas previše stresno? Što više stresa u životu, to će tijelo više pribjegavati tome da pohranjuje višak masti na nezgodnim mjestima. Ako se ubijate od posla da biste nekako izdvojili sat i pol vremena za teretanu, ili vježbate mahnito da biste odradili sve vježbe u kraćem vremenu, to može biti prevelik stres. Radije razmislite o tome. 
  • 5. Osjećate li bolove od vježbanja i nakon dva dana? Iako je bol u mišićima nakon vježbanja znak da ste vježbali dobro, ne biste trebali osjećati bolove dulje od 48 sati nakon treninga. Ako je tako, pretjerali ste i vaši se mišići neće dobro oporaviti do drugog treninga, što može dovesti do konstantnog umora i razdražljivosti.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'