Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Akupunkturne iglice i masaža skidaju kilu tjedno

Akupunkturne iglice i masaža skidaju kilu tjedno
3

Akupunktura i masaža sve su popularnije metode u borbi protiv kilograma. Ovi tretmani uključuju promjenu prehrane, no isključuju gladovanje

VIDEO

Kinezi, jedna od nacija s najbržim rastom udjela pretilih ljudi, u borbi protiv kilograma, umjesto izgladnjivanju i vježbanju do besvijesti, sve se više vraćaju tradicionalnim načinima liječenja - akupunkturi i masaži, izvještava Reuters. Zbog sve veće potražnje otvara se sve više centara fokusiranih na tretiranje pretilosti tim metodama.
- Masaža i akupunktura nisu čudotvorni načini liječenja pretilosti - kilogrami pomoću njih ne nestaju kao uklonjeni čarobnim štapićem. Umjesto toga, te metode potiču neizravan gubitak kila - objašnjava dr. Zhao Jizhong, vlasnik triju centara za akupunkturu i masažu. S njime se slaže i dr. Vesna Gorički, akupunturolog i homeopat, koja ističe kako milozvučni slogan “jedem, a mršavim”, čak i uz akupunkturne tretmane, na žalost, ne vrijedi.
- Uz akupunkturu nema mučenja i izgladnjivanja. No svakako je potrebno usvojiti nešto drukčiji, zdraviji, način prehrane - kaže dr. Gorički. Tako u prvom tjednu tretmana pacijentima preporučuje dijetu za čišćenje organizma, tj. predoperativnu dijetu američkih kardiologa kojom se gube dva, tri kilograma vode. Zatim im savjetuje obroke prema načelu razdvajanja ugljikohidrata i bjelančevina te četiri, pet manjih obroka na dan, uz što se gubi u prosjeku pola kilograma do kilogram na tjedan.
- Mršavljenje je uz akupunkturu mnogo lakše i prirodnije. Bez nje se četvrti ili peti dan najčešće javlja psihička ili tjelesna kriza. Uz akupunkturu toga nema. Stimulacijom akupukturnih točaka djeluje se na smanjenje teka, regulaciju metabolizma, uklanjanje nervoze i podizanje energije - navodi akupunkturologinja. Uspjeh tretmana ovisi o godinama i kilaži pacijenta, odnosno individualan je. No u prosjeku se gubi oko šest, sedam kilograma (ponekad i 12-15 kg) u sedam tjedana. Dakle, oko kilogram na tjedan, dodaje dr. Gorički.
 
RIJEČ STRUČNJAKA:
dr. Vesna Gorički, akupunkturolog i homeopat, Centar akupunkture i homeopatije
 Uz akupunkturu, što je najvažnije, nema izgladnjivanja i strogih odricanja. Treba, idealno bi bilo dugoročno, promijeniti način prehrane. Najbolje je razdvajati ugljikohidrate i bjelančevine. Pretjera li se jedan dan s omiljenim ili nezdravijim namirnicama, drugi se dan zbog ravnoteže jede samo voće i povrće. Uspjeh je tretmana zajamčen. No on ponajprije ovisi o čovjeku - ako nema “klika” i motivirane odluke u glavi, neće biti niti rezultata. Stoga je na tretmane preporučljivo doći ako ste u odluku o mršavljenju sigurni. Ako još niste, ipak je bolje pričekati. 

IGLICAMA I LASEROM PROTIV NEUGODNIH KILOGRAMA
Dr. Vesna Gorički u praksi primjenjuje dvije akupunkturne metode. Prva je tretman trajnim ušnim iglicama. Ovdje ciklus liječenja traje jedan mjesec, što uključuje pet promjena iglica. Druga, tjelesna metoda ne uključuje iglice, nego se radi isključivo laserom za akupunkturu. Ciklus traje sedam tjedana odnosno 17 dolazaka. Prednost je ove metode što je posve bezbolna i kraća, a učinci su isti.  

  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru