Lifestyle

Komentari 8

Anksiozni ste nakon blagdana? Znači da ste pretjerali s pićem

Anksiozni ste nakon blagdana? Znači da ste pretjerali s pićem

Neki bi zbog povratka na posao mogli postati depresivni i ponovo početi piti veće količine alkohola kako bi se utješili. No, to samo može dovesti do ovisnosti

Tijekom blagdana mnogi su se opustili uz slatkiše, nezdravu hranu i veće količine alkohola. No, bliži se i povratak u normalu i na posao pa neki pate od tjeskobe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dr. Mark Wright, stručnjak za jetru sa Sveučilišne bolnice Southampton, rekao je da se tijekom Božića i Nove godine popije ogromna količina alkohola, a da su drhtavica ili razdražljivost znakovi da ste pretjerali.

- Konzumiranje alkohola u velikim količinama utječe na mentalno zdravlje. Nakon što se organizam privikne na takav, hedonistički način života, mogao bi reagirati loše. Javit će se drhtavica, anksioznost i razdražljivost - kaže liječnik.

Dodaje kako bi neki zbog povratka na posao mogli postati depresivni i ponovo početi piti veće količine alkohola kako bi se utješili.

- To je ljudima vrlo primamljivo, ali izaziva i ovisnost. Zato bi nakon Nove godine trebalo pripaziti na unos alkohola ako ne želite da preraste u nešto što treba liječiti - rekao je dr. Wright.

Nakon što prestanemo piti, tijelo doživljava preporod. Obnavljaju se stanice i krvi i jetara, bolje spavamo i bolje izgledamo.

Stalno alkoholiziranje čini stanice krvi većima zbog čega se osjećate umornije nego inače budući da te stanice teže dostavljaju kisik po tijelu. Nakon što se odreknete alkohola, krvne stanice će se obnoviti u roku od tri mjeseca i osjećat ćete se puno poletnije i zdravije. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Najčitaniji članci