Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Anti-age preparati su prošlost, a novi hit puno efikasnija ulja

Anti-age preparati su prošlost, a novi hit puno efikasnija ulja
1

Ulja su nježnija prema koži od antiaging preparata, a idealna su za svaki tip kože. Dovoljne su samo tri kapi svake večeri, a prvi se rezultati vide gotovo odmah

VIDEO

Najnoviji trend u svijetu ljepote su prirodna ulja koja hidratiziraju kožu, vraćaju joj sjaj, smanjuju i sprečavaju bore te smanjuju upale lica. Bogata su retinolom i vitaminom C koji učvršćuju kožu, a ne stvaraju mastan izgled, tvrde dermatolozi.

- Ulja su prirodno puno nježnija prema koži od različitih anti-aging preparata zato što dopiru u dublje slojeve, a ne iritiraju površinski sloj. Osim toga, stvaraju zdrav sjaj koji traje cijeli dan - istaknuo je američki dermatolog David Colbert za listopadski broj Harper's Bazaara. 

Prva je blagotvornu moć ulja prepoznala stilistica Linda Rodin koja nije mogla pronaći djelotvorni preparat za sebe pa ga je stvorila sama. U svojoj je kupaonici pomiješala ulja koja voli i nakon gotovo pet godina testiranja i 50.000 bočica poslije, stvorila ulje Rodin Oilo Lusso. Riječ je o kombinaciji 11 sastojaka, uključujući ulja badema, argana, suncokreta i marelica. Danas je to ulje jedno od najtraženijih preparata za lice među vizažistima, manekenkama, poput Adriane Lime i stilistima. 

Kozmetičke tvrtke uvidjevši njihovu učinkovitost brzo su počele raditi na svojim uljima, stvarajući svoje recepte za sve tipove kože. Samo ove godine ulja za lice izbacili su Fresh, Själ Skincare, Nude, Sulwhasoo, AmorePacific, Dr. Dennis Gross Skincare i Colbert M.D. Također, ova su ulja postala neizostavan dio make up rutine na revijama, pa ih mnogi vizažisti nanose prije stavljanja podloge kako bi koža izgledala svježije i zdravije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za suhu kožu se preporučuju ulja na bazi ginsenga. Mješovitoj koži najbolje odgovaraju ulja s ekstraktom lotosovog cvijeta i omega-3 masnim kiselinama, koja ujedno smanjuju i pore. Ulje na bazi biljke vučji ili pasji trn učvršćuje kožu, a ono obogaćeno marula uljem ublažava upalu kod svih tipova kože. Masnoj koži se i dalje ne preporučuje korištenje ulja jer pojačavaju izlučivanje sebuma, već hidratizirajući preparati. 

- Upotreba je jednostavna. Svake večeri prije spavanja, a nakon što ste nanijeli hidratantnu kremu ili serum, na kožu lica utrljajte tri kapi ulja. Ulja sprječavaju upijanje drugih preparata, pa ga je potrebno nanijeti na kraju. No ako je vaša koža sklona aknama birajte hidratantne preparate bez ulja - savjetuje američki dermatolog Dennis Gross. 

No bez obzira na to koje ulje izabrali, prvi rezultati će se vidjeti već nakon samo dan korištenja, dodao je Colbert.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara