Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Avokado možete koristiti na 6 načina - od jela do ljepote lica

Avokado možete koristiti na 6 načina - od jela do ljepote lica
1

Sjajna stvar tosta s ​​avokadom je da ga možete napraviti na bezbroj načina. Možete ga namazati na tost, staviti u blender i napraviti hranjivi smoothie. Osim toga, dobar je za vašu kožu lica i tijelo

VIDEO

Avokado, sastavljen u najvećem postotku od masti, mnogi smatraju jednom od najzdravijih namirnica na svijetu. Avokado možete jesti i pripremiti na razne načine, a mi vam donosimo šest načina na koje možete koristiti avokado.

POGLEDAJTE VIDEO: Savjeti za njegu suhe kože i da koža ne dobije duboke bore.

Pokretanje videa...

01:11

1. Tost

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naravno, tost s avokadom potječe iz Kalifornije. Ljudi iz San Francisca jedu tost s avokadom od daleke 1885. Iako korijenje leži zapadno, New York je dom jednog od najboljih avokado tosta. 

Sjajna stvar tosta s ​​avokadom je da ga možete napraviti na bezbroj načina. Možete ga začiniti s paprom, s curryjem, s senfom, limetom, crvenom paprikom, jajem, maslinovim uljem i slično. Jednostavno je, a ukusno i hranjivo. 

2. Maske od avokada

Maska za lice

Avokado je prirodni ovlaživač koji može popraviti kožu i ostaviti prirodan sjaj. Ne samo da će vaše lice izgledati zdravije, već će vam i pomoći da se osjećate zdravije. Sve što trebate učiniti je uzeti malo meda, maslinovog ulja i možda čak jogurt koji ćete kombinirati s vašim pireom od avokada. Pazite da ne bude previše rijetko jer želite biti sigurni da je maska fino gusta za nanošenje. Isprobajte ovu masku jednom tjedno i nećete požaliti.

Kako kupiti dobar avokado: Uz ove upute ne možete pogriješiti
Kako kupiti dobar avokado: Uz ove upute ne možete pogriješiti

Maska za tijelo

Avokado nije samo za vaše lice, on može biti i prirodan losion za tijelo. Ponovite tehniku ​​maske za lice, nanesite, ostavite da odstoji 20-25 minuta i opustite se. Glatke noge će vam se kasnije zahvaliti.

Maska za kosu

Djelujući kao prirodni regenerator, avokado hidrira suhu kosu. Izmutite avokado s jajetom ili bananom i nanesite na cijelu kosu ili samo na krajeve. Pustite da se stoji 15-20 minuta, a zatim isperite.

3. Avokado je dobar i u blenderu

Smoothie

Možete kombinirati avokado s špinatom, keljom i grčkim jogurtom. Sve to sadrži hranjive tvari.  Ako želite slatko, dodajte šaku kriški od jabuke ili bobica. Možete ga piti gotovo bilo kada i bilo gdje: poslije vježbanja, doručka, ručka ili večere.

Stockfood/Guliver

Čokoladni mousse

Da, avokado i kakao bez sumnje idu zajedno. Sve što trebate učiniti je pomiješati jedan avokado s bilo kojom vrstom čokolade, meda i prstohvatom soli. Ostavite ga u hladnjaku da se ohladi i sačuvajte ga za kasnu noćnu čokoladu! A da i ne spominjemo, savršena je užina.

4. Pecite ga

Avokado možete koristiti i u pečenju kolača i kolačića. Avokado je prirodna zamjena za maslac i pun je zdravih masti. Pecivima daje bogatu teksturu, a istovremeno smanjuje kalorije.

Recepti s avokadom: Puding, čokoladni tart, kolač u šalici...
Recepti s avokadom: Puding, čokoladni tart, kolač u šalici...

5. Zamrznite ga

Izmiješajte avokado, kokosovo mlijeko i agavu. Za sladoled dodajte šećer i sol, stavite u plastičnu vrećicu i stavite u led. 

Stockfood/Guliver

6. Guacamole

Koja je najpopularnija upotreba avokada? Guacamole, naravno! Započnite s avokadom, rajčicom, lukom i limunom. Ovisno o vašoj toleranciji začina, ubacite neke ljute paprike ili jalapeños. Pospite ga s soli i paprom. Umočite u tortilje čips ili ubacite svoj burrito ili tacos. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru