Obavijesti

Lifestyle

Komentari 27

Baš kao prava: Recept za sirnu tortu iz Cheesecake Factoryja

Baš kao prava: Recept za sirnu tortu iz Cheesecake Factoryja

Jedan od najpopularnijih deserta u posljednje vrijeme svakako je torta od sira. No, iako postoji na stotine varijacija, rijetko tko može napraviti tortu po originalnom receptu iz Cheesecake Factoryja. Sada to možete biti vi

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO: Sve što vam treba za savršeni cheesecake

Pokretanje videa...

Recept za cheesecake 01:00

Prvo što trebate napraviti je staviti grijati pećnicu na 250ºC i pripremiti veliki pladanj za pečenje. U pladanj doliti oko centimetar vode, a onda ga staviti u pećnicu da se voda zagrijava. Grijana voda bit će tzv. vodena kupka.

Kada obavite te predradnje, trebate u srednje velikoj zdjeli izmiješati 360 grama izmrvljenih krekera i prstohvat cimeta te 80 grama istopljenog margarina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U pladanj za pečenje, manji od onog koji ste stavili grijati, rasporedite ravnomjerno dobivenu smjesu. Možete se poslužiti dnom čaše, kako biste od smjese dobili čvrstu koru. Nemojte zaboraviti pladanj obložiti papirom za pečenje, kako se ne bi sve zalijepilo i zagorilo. Kad završite s poravnavanjem smjese, zajedno s pladnjem ju omotajte aluminijskom folijom i stavite u hladnjak.

Dok se kora hladi, trebate napraviti kremu. Kremasti sir, šećer, kiselo vrhnje i ekstrakt vanilije miješajte nekoliko minuta električnim mikserom. Dobro pazite da na rubovima zdjele ne ostaju krući komadi. Nakon par minuta, kad smjesa bude glatka i kremasta, dodajte u nju jaja. Miješajte smjesu dok god se jaja skroz ne integriraju u smjesu.

Nakon što napravite kremu, izvadite koru iz zamrzivača. Ravnomjerno prelijte koru kremom.

Tortu pažljivo stavite u "vodenu kupku", koja se cijelo vrijeme grijala u pećnici. Oko dvanaest minuta pecite ju na 250ºC, a zatim smanjite pećnicu na 180ºC. Tako ju pecite između pedeset minuta i sat vremena, odnosno dok torta lagano ne posmeđi.

Kad procijenite da je gotova, izvadite tortu da se ohladi.

Pola čašice kiselog vrhnja, koja vam je ostala od smjese pomiješajte s dvije žličice šećera. Premažite cijelu tortu vrhnjem i šećerom. Nakon što ju premažete, tortu pokrijte i stavite u hladnjak na bar četiri sata.

Tortu poslužite u dvanaest dijelova, a možete na svaki komad dodati i malo tučenog vrhnja ili voća po izboru.

U slast!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru