Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Beauty trikovi slavnih mama za sjajnu kosu i lijepu čvrstu kožu

Beauty trikovi slavnih mama za sjajnu kosu i lijepu čvrstu kožu
4

Ako stalno podižete obrvu, škiljite ili se mrštite, te kontrakcije mišića povlače kožu uvijek u istom pravcu, a na licu ostavljaju neželjene tragove, tvrdi dermatologinja

VIDEO

Mama mi je davno dala dva beauty savjeta kojih se pridržavam i danas - budi svoja i bit ćeš najljepša, a ako želiš da te primijete, obuj crvene štikle, priča hollywoodska ljepotica Hilary Swank. 

Glumica Kate Hudson, kći slavne oskarovke Goldie Hawn, kaže da ju je mama svakodnevno podsjećala da je spavanje najvažniji tretman ljepote, a samopouzdanje najbolji modni dodatak. 

- Prije izlaska oboružaj se samopouzdanjem i izgledat ćeš božanstveno - savjet je koji često primjenjujem, kaže Hudson. Usprkos kozmetičkoj revoluciji dermatolozi su ocijenili da u vječnim mudrostima o njezi kose i kože koje se prenose s generacije na generaciju ima mnogo više istinitih činjenica nego što se misli. Nekoliko dobrih, starih beauty savjeta doista može usporiti starenje, tvrde. Bisernobijeli zubi i širok osmijeh doslovno brišu s lica 13 godina, stoga poslušajte mamin savjet i smijte se jer osmijeh je “šminka” koja svima sjajno pristaje, kaže dermatologinja Amy Wechsler. Instantni trik koji će zube učiniti bjeljima su ruževi koji imaju plave tonove jer neutraliziraju žutilo. Birajte ruž boje maline te onaj u boji fuksije, no klonite se narančastih tonova jer će oni dodatno istaknuti žute zube. 

Za sjajnu frizuru treba vam malo dječjeg pudera

Ako kosa previše pokriva lice, ono izgleda starije. Frizure koje otkrivaju lice pomlađuju jer uz njih izgledate prirodnije, a crte lica su izražajnije. No u slučaju da vam je kosa neukrotiva, mama glumice Eve Mendes ima rješenje - uz vlasište stavite malo dječjeg pudera. 

Sodom bikarbonom umivam i čistim lice jer sprečava upale

Najbolji beauty savjet dala mi je baka, a on glasi: ‘Lice nikad nemoj prati ničim drugim nego kombinacijom vode i sode bikarbone’, kaže pjevačica Queen Latifah i nastavlja:

- Malo sode i vode pomiješam u ruci pa se umijem. Soda blagotvorno djeluje na kožu; vraća joj prirodan sjaj, ali i sprečava upale, tvrde dermatolozi. 

Savjet mame Albe: ‘Nemoj lice prejako trljati ručnikom’

Glumica Jessica Alba s majkom često odlazi na kozmetičke tretmane, a ove ju je godine za Majčin dan odvela u omiljeni salon u Los Angelesu. I ona sluša mamine tajne ljepote, a dok skida šminku, uvijek se sjeti kako joj je govorila da ne struže lice ručnikom jer će tako skinuti zaštitni sloj kože pa će postati podložnija vanjskim utjecajima.

"Ne mršti se, dobit ćeš bore"

Ako ste kronični “mrgud”, ljutite bi vam se bore mogle urezati u lice. Naravno, izraz lica neće se zamrznuti u trenu poput zaustavljenog filma, no često ponavljane grimase, poput naboranog čela, polako će ali sigurno ostaviti trag iscrtavajući bore na licu, upozorava dermatologinja Amy Wechsler.

Ponavljajuće kontrakcije mišića pri mrštenju, škiljenju i smijanju povlače kožu uvijek u istom pravcu. S druge strane, godine i štetne sunčeve zrake slabe kolagen te koža postaje sve manje elastična. Stoga se nakon ponavljajućih grimasa mnogo teže vraća u prvobitan položaj. Naposljetku će se privremeni nabori, koji nastaju kad se mrštite, smijete, škiljite ili namreškate čelo, pretvoriti u trajne i vidljive bore na licu. 

Da biste spriječili nastanak bora, poslušajte i savjet Demi Moore koji ona prenosi i kćerima, a koji glasi: “Kožu redovito hranite hidratantnim kremama kako bi bila elastičnija”. Sunčane naočale su dobra prevencija protiv bora oko očiju jer sprečavaju škiljenje. No kožu je potrebno i ljeti i zimi štititi od UV zraka kremom sa zaštitnim faktorom jer su sunčeve zrake neprijatelj kolagena te glavni krivac za prerano starenje. 

"Nikotin uništava kožu, a pušenje izaziva bore"

Pij vodu, nemoj pušiti i dobro se naspavaj, to su najčešći savjeti koje je Scarlett Johansson dobila od majke Melanie Sloan. 

- Tek kao starija shvatila sam da je imala pravo jer osim što nikotin isušuje kožu, onemogućuje njezino samoobnavljanje, ljudi koji puše imaju ružne bore oko usta - upozorava lijepa glumica.

Lice ne smijete pretjerano čistiti jer to isušuje kožu

Moja je mama uvijek govorila da lice ne treba maltretirati raznim preparatima za čišćenje.

Odmalena se umivam običnim sapunom i ničim više, kaže Jessica Biel. I savjet njezine majke pokazao se ispravnim, tvrde dermatolozi. Agresivno pranje i pretjerano čišćenje lica dodatno isušuju i iritiraju kožu, potiču lučenje sebuma te pogoršavaju akne, tvrde stručnjaci.

Zdrav način života i druženje s prijateljima za mladolik izgled

Kortizol, hormon stresa, može poremetiti stvaranje novoga kolagena, a upravo je kolagen protein koji kožu čini glatkom i zategnutom te je zaslužan za mladolik izgled, upozorava dermatologinja Wechsler. Posljedica toga je spužvast efekt, što je uvertira za nastajanje bora. Riješite se stresa dubokim disanjem, vježbanjem, druženjem s prijateljima te se zdravo hranite i dovoljno spavajte.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith