Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Bingo wings: Kako i zašto se masnoća nakuplja na rukama

Bingo wings: Kako i zašto se masnoća nakuplja na rukama
4

Čak tri četvrtine žena ne voli izgled svojih ruku i osobito kože koja visi oko tricepsa, a dok se nekima salo nakuplja na ramenima, drugima ruke izgledaju kvrgavo

VIDEO

Britanski fitness stručnjaci tvrde da su identificirali šest različitih tipova debelih ruku, ili kako ih oni popularno nazivaju "bingo wings". Za mnoge je žene upravo taj dio tijela najveći problem jer masnoća s ruku s tijela najčešće odlazi posljednja, a koža se prva opušta pa su one svojevrsni semafor za promjene povezane sa starenjem i debljanjem. Čak tri četvrtine žena ne voli izgled svojih ruku,a osobito kože koja visi oko tricepsa, mada ni muškarci nisu izuzeti od ovog estetskog problema.

Tek nakon što prepoznate svoj tip "bingo wingsa" možete pravim vježbama definirati mišiće i uljepšati izgled ruku, objasnili su treneri za Daily Mail.

Budući da kod debljeg tipa ruku ima mišića, ali se oni nalaze ispod masnoća, važno je raditi ciljane vježbe podizanja i okretanja ruku koje neće bildati mišiće, već ih izdužiti. To isključuje dizanje utega ili bilo koje vježbe snage, savjetuje ugledni britanski profesionalni trener,  Rich Jones. On je razvio vježbe na Powerspinu, uređaju koju je namijenjen za ciljano toniranje ruku i uklanjanju "bingo wingsa".

Klasična "bingo wings"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njih često imaju žene srednje tjelesne građe i umjerene težine, ali sa sklonošću debljanja na gornjem dijelu tijela, poput ruku, prsa i trbuha. Takvom tipu ruku nedostaje tonirani mišića u gornjem dijelu, osobito u prijelazu s ramena na ruku, zbog čega ramena izgledaju spušteno i ravno. 

Jedan od primjera klasičnih "bingo wingsa" je pjevačica Jessica Simpson.

Kvrgave ruke

Do ovakvog izgleda dolazi radi nakupljanja na gornjem djelu ruku i prsnim mišićima, zbog čega oni izgledaju spojeno. U tjelovježbu je potrebno uključiti sklekove, izdržaje i druge vježbe za prsne mišiće.

Ručke na rukama

Njih karakterizira viseća koža osobito s unutarnjeg dijela ruku, a specifična je za žene koje su često mršavile i debljale se. Opuštenu kožu moguće je učvrstiti, ali na način da se vježbaju unutarnji mišići kako bi postali veći i "pokupili" kožu. Primjer takvih "bingo wingsa" ima Madonna.

Mlohave ruke

Karakteristično za njih je da ne pokazuju gotovo nikakvu definiciju mišića, čak ni ako su oni potpuno napeti. Na ovakvom tipu ruku potrebno je najviše rada i gotovo svakodnevni treninzi, a javljaju se kod onih s genetskom predispozicijom takvog izgleda u kombinaciji s vrlo malo tjelovježbe.

Dvije grude

Na ovakvom tipu ruku masnoća je raspoređena neposredno iznad lakta te na samom vrhu ruke, zbog čega središnji dio nadlaktice izgleda mršavije. Također se javlja radi čestih oscilacija u težini i opuštanja kože, ali je na ovim rukama potrebno najmanje rada.

Ravne ruke

Specifičan problem "bingo wingsa" povezan s muškarcima, a karakterističan zbog ravnog i nateknutog izgleda ruku bez definicije mišića. Budući da se muškarcima rjeđe masnoća nakuplja na rukama, oni se jednostavno rješavaju fizičkim vježbama poput boksa. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise