Tartovi su izrazito popularni jer su jednostavni za pripremiti, a vrlo ukusni. Priprema ovog tarta traje najdulje sat vremena, a svatko tko ga proba neće se moći zasiti...
Bogata jesenska slatko-slana pita: Brzinski tart od ricotte
Sastojci:
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- 75 g maslaca
- 25 g mljevenih badema
- 2-3 žlice hladne vode
Nadjev:
- 80 g smeđeg šećera
- 4 žumanjka
- žličica asrome vanilije
- 500 g ricotta sira, žlica meda
Priprema:
Kalup za tart premažite maslacem i pospite brašnom.
Od prosijanog brašna, malo soli i maslaca umijesite mrvičastu smjesu. Umiješajte bademe i dodajte onoliko hladne vode koliko je potrebno kako biste umijesili tijesto.
Stavite ga na pobrašnjenu radnu površinu, razvaljajte te obložite dno i rubove kalupa. Pokrijte tijesto papirom za pečenje, ispunite kuglicama za pečenje i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Podlogu od tijesta pecite na 190°C oko 15 minuta, maknite kuglice i papir, pa pecite još 5 minuta.
Umiješajte žumanjke i vaniliju u ricottu, dodajte šećer i med, izmiješajte i smjesu stavite na podlogu od tijesta.
Pecite u pećnici oko 25 minuta dok se smjesa ne stisne.