Lifestyle

Komentari 0

Božić kod Zimogroznih priča o ljubavi, zajedništvu i dobroti

Božić kod Zimogroznih priča o ljubavi, zajedništvu i dobroti

Premijera predstave koju autorski i redateljski potpisuje Petra Radin bila je u srijedu u Lisinskom i rasprodali su je, a najavljuju dodatne izvedbe u prosincu

Zima i Grozni su likovi koji nikako ne vole sve te pretjerane ukrase, lampice, kičaste štandove, kobasice i germknedle. S druge strane, tu su otac i kći koji, od kada su ostali sami, ne znaju kako voditi obiteljski život i kako se ponašati, a u božićno vrijeme zajedništva to postaje nekako osobito teško. Djevojčica Maria piše pismo nepoznatom prijatelju i moli da Božić bude onakav kao što je bio prije, kada je mama bila tu, opisuje početak radnje autorica i redateljica Petra Radin.

POGLEDAJTE VIDEO:

Objašnjava kako pismo završava kod kradljivca pisama – Groznog i tu počinje ledeni zaplet. Zima, koja skuplja poštanske marke i od njih pravi umjetničko djelo – zid neispunjenih želja – otvara posljednje Marijino pismo i odljepljuje posljednju markicu, koja se čvrsto drži za kuvertu.

- Zima i Grozni, nakon što pročitaju njeno pismo i shvate da djevojčica nema razmažene želje kao većina, već da želi samo da tata ispoha piceka kao što je to radila njena mama i da ukrase jelku kao nekad, prisjete se svog djetinjstva i raznježe. Odluče joj pomoći i kreću u avanturu spašavanja Božića. U ovoj našoj priči Božić je u našem srcu, ali i u ljudskim odnosima, zajedništvu i sitnicama koje su važne karike u životu. Božić je ljubav i dobrota, mir i radost.Ovo je svojevrsna priča o spašavanju Božića, o izlazu iz zemlje otuđenosti i povratku starih vrijednosti. Ovo je priča o promjeni srca, o malim gestama koje mijenjaju svijet, kazala je Radin.

Skladatelj je Dubravko Palanović, a predstava u izvedbi Zagrebačke filharmonije pod vodstvom maestra Dinka Appelta i vrhunskih glumaca – Jan Kerekeš, Hana Hegedušić, Dražen Bratulić i Lora Simikić/Tia Mikić, ostavila je bez daha i one najizbirljivije.

Koncertna predstava Božić kod Zimogroznih drugi je projekt MINIMINI ciklusa koji su pokrenuli od rujna počevši sa Ježevom Kućicom s ciljem da se djeci omogući poseban glazbeni doživljaj kako bi mogla izgraditi svoj glazbeni ukus.

- Mala dvorana Vatroslava Lisinskog tada postaje prostor ispunjen harmonijom raznovrsnih instrumenata i njihova zvuka sa likovima iz bajke koje utjelovljuju najbolji hrvatski glumci, istaknula je redateljica.

Kaže kako je premijera bila 11.12. u podne te je bila rasprodana. - Ostale izvedbe, ako ste propustili premijeru, su na rasporedu 18.12. u 10:00 i 12:00 sati te 19.12. u 10:00 i 12:00 sati. A kako bismo najbolje ispratili 2019. godinu, za njen kraj, točnije 30. prosinca ne propustite tradicionalni Filharmonijski bal Zagrebačke filharmonije kojim simbolično zaokružujemo kalendarsku godinu na način na koji to najbolje znamo – melodijama plesnog karaktera koje nas tako snažno i prepoznatljivo „uvlače“ u novogodišnju atmosferu, zaključila je ona.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU VIDEO SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci