Ovo staro dalmatinsko jelo idealno je za posne dane za sve one koji uživaju u grickanju srdela, a njihov okus pojačat će ukusna marinada od rajčica i češnjaka
Badnja jela: Marinirane srdele prema receptu kuhara Kreše
Priprema:
Srdele očistite, filetirajte i uvaljajte u brašno. U međuvremenu zagrijte ulje i na laganoj vatri srdele kratko pržite (po minutu) s obje strane. Pečene srdele prebacite na tanjur obložen papirnatim ubrusom. Oguljene rajčice narezane na kockice stavite u posudu.
Dodajte protisnuti češnjak, sitno kosani peršin, usitnjeni sušeni ružmarin, lovorov list, sol, papar i zalijte maslinovim uljem. Sve zajedno žlicom dobro promiješajte i prelijte u posudu sa ohlađenim prženim srdelama. Ohladite u hladnjaku minimalno 10 sati da bi jelo poprimilo svoj pravi okus.
Dobar tek i sretan Božić!
Cijeli recept sa sastojcima pogledajte na Kuhari.com. U suradnji s portalom Kuhari.com redovito objavljujemo video recepte, a sve božićne recepte potražite u našem specijalu.