Lifestyle

Komentari 11

Britanci: Plitvice su raj, a naša zemlja nova, trendi destinacija

Britanci: Plitvice su raj, a naša zemlja nova, trendi destinacija

Za Plitvice pišu da su najpoznatiji hrvatski nacionalni park, koji je pravi raj jezera i slapova. Oduševljava ih i ljepota jadranske obale, koja im postaje sve privlačnija

Plitvice, vodeni raj u Hrvatskoj, naslov je teksta u kojem britanski Hellomagazine hvali Nacionalni park Plitvička jezera i preporuča ga čitateljima kao idealnu destinaciju za njihov put. Uz uistinu impresivne slike uz tekst, već u uvodu teksta autor tvrdi da ste na Plitvicama kao u filmu i da gdje god se okrenete možete uloviti kadar vrijedan fotografiranja ili snimanja. Za Plitvice pišu da su najpoznatiji hrvatski nacionalni park, koji je pravi raj jezera i slapova. Sa svojim klimatskim pogodnostima i rasponom staništa one su također raj za biljni i životinjski svijet. Svoju slavu duguju kristalno bistroj vodi u nijansama zelene, sive i plave i gustim šumama bukve, jele i bora. Plitvice su uvrštene i na UNESCO-vu listu Svjetske kulturne baštine.

Autori teksta navode da se Hrvatska u posljednih nekoliko godina promijenila iz relativno nepoznate u jednu od trendovskih destinacija u Europi. Razlogi tome su Jadran, čija se obala smatra jednom od najljepših na Mediteranu, i planine koje ga okružuju. Uz to možemo se pohvaliti i bogatom povijesnom i kulturnom baštinom srednjovjekovnih gradova kao što su Dubrovnik, Split i Šibenik, tvrde Britanci. Ipak popularnost najviše dugujemo zaštićenim prirodnim područjima, koja čine oko deset posto površine zemlje. Napominju kako imamo osam nacionalnih parkova, što je vrlo visok broj za relativno malu zemlju.

Najčitaniji članci