Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Brza dijeta: Čak ni uz post ne trebate se odreći fine hrane

Brza dijeta: Čak ni uz post ne trebate se odreći fine hrane
1

Sasvim novi pristup: Strategija dijete vrlo je prilagodljiva, a iako uključuje post, nikako nećete gladovati te ćete i dalje uživati u hrani koju volite, ističu autori

VIDEO

U knjizi “FastDiet” dr. Michael Mosley i Mimi Spencer opisali su novi način mršavljenja. Pet dana u tjednu jedete uobičajeno, a dva dana unosite 500 ili 600 kcal. Dijeta “fastdiet” je na bazi posta, a proglašena je najboljim načinom mršavljenja od Atkinsonove dijete. Upućuje nas na to da ne razmišljamo samo o tome što jedemo nego i kada. Nema kompliciranih pravila - strategija dijete vrlo je prilagodljiva. Iako uključuje post, autori ističu da nikako nećete gladovati te da ćete i dalje uživati u hrani koju volite. 

Gubitak na težini samo je jedna od koristi koju donosi ova dijeta. Pravi je dobitak u dugoročnim zdravstvenim koristima. Fasdiet postom, odnosno unosom 500 kalorija za žene te 600 za muškarce, vara tijelo da pomisli kako se našlo u situaciji gladovanja i da se mora prebaciti iz stanja obilja u stanje održavanja.

Tijekom dijete odaberite “dobre” bjelančevine. Riba kuhana na pari bogata je mineralima, a prednost uvijek dajte piletini bez kože pred crvenim mesom. Iskušajte i mliječne proizvode s malim postotkom masti i odreknite se kave s mlijekom. U meni uvrstite škampe, tunu i tofu ili druge biljne proteine. Orašasti plodovi, sjemenke i grahorice puni su vlakana i djeluju kao “punjači” želuca u posne dane. Isto tako, doručak s jajima u posne dane sjajan je odabir. Jedno jaje ima 85 kalorija, a poširanjem i kuhanjem izbjegava se nakupljanje nepotrebnih kalorija.

Za doručak poširana jaja, a večerajte losos

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Primjer menija od 600 kalorija - doručak: frittata od gljiva i špinata te zdjela jagoda. Za večeru pripremite odrezak od tune s povrćem na žaru. Sljedeći dan za doručak pojedite dva poširana jaja na integralnom tostu i zdjelu malina, a za večeru pripremite pečeni losos s cherry-rajčicama i mahunama.

Upotrebljavajte što više začina

Bez straha jedite obilje niskokaloričnoga lisnatog povrća. Pečeno povrće je ukusno, a najbolje je povrće kuhano na pari. Isto tako, dani posta trebaju biti dani s malo masnoća. Žličica maslinova ulja može se koristiti za kuhanje ili kao preljev radi boljeg okusa. U jelovnik možete uključiti i orašaste plodove i svinjetinu, a salate začinite laganim preljevima od ulja. Hranu uvijek pripremajte u tavi za koju jelo ne prianja kako biste smanjili unos kaloričnih masnoća. Dodajte malo vode umjesto ulja ako se hrana počne lijepiti za dno. Što se tiče sireva, birajte one s malim postotkom masnoće i rabite začine kad god je to moguće.

Kuhano jaje sa šunkom i pizza imaju 500 kcal

Žene za posne dane unose 500 kalorija ili za doručak kuhano jaje i pola grejpa, a za večeru čili od povrća sa smeđom rižom. Isto tako, za doručak možete pojesti kuhano jaje s kriškom šunke i jednom mandarinom, a za večeru napravite vegetarijansku pizzu. U okvire 500 kalorija ulazi i kajgana od dimljenog lososa i pečeno povrće te jedna mandarina.

Prilagoditi dijetu sebi

Pokušajte s formulom “od dva do dva”. Nemojte postiti od večeri do večeri nego od 14 sati do 14 sati sutradan. Od ručka prvog dana do ručka sljedećeg dana jedite malo. Na taj ćete način mršavjeti dok spavate i nijednog se dana nećete osjećati neugodno zbog premalo hrane. Stvar je u tome da dijetu trebate prilagoditi sebi.  

Knjiga "Fast diet" na svim kioscima

Knjiga “FastDiet” sadrži i popis kalorijskih vrijednosti namirnica te fotografije u boji, a dio knjige posvećen je jelovnicima Fast 500 i Fast 600 koji će vam omogućiti da uklopite ovaj revolucionarni sustav gubitka težine u vaš život. Knjigu “FastDiet” potražite na kioscima i u poštanskim uredima za samo 39,90 kn.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara