Obavijesti

Lifestyle

Komentari 52

Brži i jači orgazam za nju uz vježbe lonac, kuka i katapult

Seks-fitness Dok gledate dobar film, sjednite na pete - tako ćete aktivirati mišiće zdjelice, a poslije uživati u seksu. Dovoljno je već 10 minuta vježbi na dan za rezultate

VIDEO

Loše držanje, previše sjedenja i nedovoljno kretanja krivci su za lošu cirkulaciju i slabe mišiće zdjelice te samim time i za nizak libido kod oba spola, kaže magistra kineziologije Ana-Marija Jagodić Rukavina, inovatorica Body tehnike.
- Vježbanje je najbolji lijek jer povećanjem cirkulacije u cijelom tijelu i aktivacijom važnih mišića zdjelice, leđa i trbuha poboljšavate osjećaj snage tih zona. Kod muškaraca to produljuje erekciju i pojačava orgazam, a u žena nestaju grč i bol u zdjelici te one više uživaju u seksu – objašnjava kineziologinja Jagodić Rukavina. 
Tjelovježba bilo koje vrste ima pozitivan učinak i na muškarce i na žene.
- Opća kondicija je važna jer, ako se ne možete lako uspeti na kat, i u seksu se lako umarate. Zato za poboljšanje izdržljivosti radite kardiovježbe - kaže trenerica. 
Najteži “posao” tijekom vođenja ljubavi imaju mišići zdjelice, kukova, stražnjice, unutarnje regije bedara, donji trbuh, donji dio leđa te ih je potrebno redovito aktivirati. Da biste s partnerom mogli uživati u raznolikim pozama te da biste postigli da tijela “razgovaraju”, idealno je tri puta tjedno raditi vježbe snage i fleksibilnosti. Fleksibilnost preponske regije, stražnje lože, kukova, leđa i trupa postiže se vježbama fleksibilnosti ili istezanja, kaže Jagodić Rukavina. 
- Takve vježbe možete uzeti iz joge ili neke druge aktivnosti kojom se bavite - kaže inovatorica Body tehnike. 
Fleksibilnost možete “trenirati” i dok čitate ili gledate film. Iskoristite poziciju sjedenja na petama - sjednite na pete i tako provedite barem pet minuta jer je zdjelica tad aktivnija. Korisna je i pozicija dijamanta. Lezite na leđa, spojite tabane tako da su pritom koljena skvrčena te noge tvore oblik dijamanta, savjetuje trenerica. 


1. Lonac

  • Lezite na leđa, savijte noge, ruke postavite uz tijelo te jedno stopalo oslonite na koljeno druge noge. Udisajem spajate lopatice, stišćete rukama podlogu i podižete kukove. Na izdisaj koljenom gornje noge opisujete oblik jajolikog lonca dok savijenih leđa spuštate zdjelicu prema dolje. Na svakoj nozi ponovite šest puta.

2. Katapult

  • Sjednite na pete, ispružite ruke u visinu ramena. Udisajem stisnite koljena, uvucite trbuh i prebacite težinu tijela unatrag. Izdisajem lagano podvlačite zdjelicu, savijajte trup unatrag. Pokušajte što jače stiskati mišiće zdjeličnog dna. Vježbu ponovite šest do osam puta.   

 

3. Kuka

  • Lezite potrbuške, savijte noge u koljenima i zakvačite tabane jedan o drugi. Savijene ruke oslonite o pod i glavu spustite na dlanove. Udisajem podignite noge otvorenih koljena. Snažno opirite taban o taban kao da ih želite otkvačiti te rukama simulirajte povlačenje uz podignutu glavu i ramena. Izdisajem vratite trup i ruke u početni položaj te otvorite ispružene noge visoko iza sebe. Ponovite osam puta izmjenjujući tabane.

4. Podvlačenje repom

  • Kleknite u poziciju dijamanta lagano raširenih koljena, trup je ravan i ruke su uz tijelo. Udisajem zarotirajte zdjelicu tako da vam se stražnjica istakne. Izdisajem koji imitira podvlačenje repa što više rotirajte zdjelicu pod sebe stiščući petu o petu. Ponovite šest do osam puta. Za bolji efekt pokušajte cijelo vrijeme trajanja vježbe dodatno stiskati mišiće zdjeličnog dna (analne i vaginalne) te gurati koljena prema van dok ste nepomični.

5. Raskorak za gipke kukove

  • Dlanove postavite na pod ispruženih ruku i raširite noge. Udisajem savijte koljena spuštajući kukove u os ramena. Zadržite ravan trup i vrat dok se koljena maksimalno otvaraju. Izdisajem ispružite noge i vratite se u početni položaj snažno stiščući dlanove o podlogu. Ponovite od 8 do 10 puta. Vježba je sjajna za otvaranje kukova.

Blagodati body tehnike

Vježbe snage, kao čučnjevi i donji trbušnjaci, te vježbe za stražnjicu jačaju regiju ključnu za seksualni život, kaže kineziologinja Ana-Marija Jagodić Rukavina.
- Takve vježbe snage izvode se tri puta tjedno u dvije, tri serije po osam do deset ponavljanja. Budući da vam ne trebaju bučice i sprave, možete vježbati i kod kuće - objašnjava. 
Vježbe snage za gornji dio tijela korisne su muškarcima kako bi lakše izvodili poze poput misionarske. Za to su idealni sklekovi koji ujedno povećavaju cirkulaciju, snagu i izdržljivost, pojašnjava trenerica. Vježbe snage mogu se kombinirati s kardio vježbama.
- Kardiovježbe radite tri puta tjedno po pola sata do 45 minuta ili svaki dan pet minuta skačite na trampolinu ili trčkarajte - savjetuje trenerica.
U standardne vježbe fleksibilnosti spadaju duboki pretklon i bočna istezanja trupa, a njih je od osam do deset ponavljanja dnevno, s tim da se pazi na disanje. 
- U body tehnici vježba se varijanta raskorak uz duboki pretklon (vježba br. 5) koji djeluje na stražnju ložu i pokretljivost kukova, a to omogućuje uživanje u brojnim pozama - kaže kineziologinja.
No za podizanje libida i postizanje snažnijeg užitka u oba spola idealne su posebne vježbe body tehnike za unutarnju jedinicu tijela, kaže kineziologinja Ana-Marija Jagodić Rukavina. 
- Vježbe body tehnike djeluju na mišiće, ali i na dubinske slojeve organa, osobito organe zdjelice i izvode se svaki dan. Njima se aktiviraju duboki mišići zdjelice i mišići uz kralježnicu. Muškarcima omogućuju čak do 50 posto bolju kvalitetu života, produljuju vođenje ljubavi i omogućuju partnerima da uživaju u raznovrsnim položajima, ritmu... Žene, koje često imaju problema s inkontinencijom, spuštanjem zdjeličnog dna ili se osjećaju nelagodno zbog trbuščića, takvim vježbama mogu ublažiti inkontinenciju i učvrstiti strukturu. Te vježbe djeluju i na hormonalni sustav, osjećaj ženstvenosti i jačaju libido - kaže Jagodić Rukavina.

Pogledajte vježbe u videu:

Pokretanje videa...

02:06


Riječ stručnjaka - lagana vježba za nju i njega


U stojećoj poziciji istodobno pritisnite tabane o pod i povlačite rukama iz centra zdjelice prema vrhu glave kako bi se stvorile suprotne sile. Iz tog položaja duboko udahnite dok otvarate ili rotirate ruke. Tako ćete dodatno podignuti organe iz zdjelice prema gore. Taj pokret i podizanje radite od 10 do 12 puta zaredom. Tako postižete duboku stimulaciju svih organa zdjelice, osobito spolnih, koji dobivaju više krvi te zdravije funkcioniraju. Ova vježba djeluje kod oba spola. Takve vježbe možete raditi u PBS Centrima sportske izvrsnosti, savjetuje Ana-Marija Jagodić Rukavina, magistra kineziologije i inovatorica body tehnike.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku