Ako nemate fine gljive ubrane u šumi, poslužit će i šampinjoni. Uz to, ostatak recepta, također, možete priloagoditi sastojcima koje imate kod kuće. Bit će ukusno u svakom slučaju
Brzinski svitak sa šumskim gljivama oduševit će svakoga
Sastojci:
- Paket gotovog lisnatog tijesta
- veća crvena paprika
- 100 g sira feta
- 400 g različitih šumskih gljiva
- glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- vezica peršina
- sol
- papar
- 2 grančice majčine dušice
- maslinovo ulje
- 2 žlice maka
Priprema:
Tijesto zagrijte na sobnu temperaturu i pustite da malo diše. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Na malo maslinova ulja pirjajte sitno nasjeckani luk i češnjak, a kad povenu, dodajte mješavinu šumskih gljiva narezanih na listiće. Kad gljive puste vodu, dodajte sitne kockice paprike, peršin i listiće majčine dušice, posolite te popaprite.
Neka se pirja još nekoliko minuta, dok gljive posve omekšaju, onda maknite s vatre i pustite neka se ohladi. Na pobrašnjenoj podlozi raširite tijesto i premažite ga maslinovim uljem. Po tijestu ravnomjerno nanesite gljive, a po njima namrvite fetu. Zavijte svitak, stavite na lim za pečenje, premažite ga umućenim jajem i pospite makom. Pecite od 30 do 40 minuta pa izvadite.