Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Brzo jesensko preuređenje za topao i ugodan ambijent u kući

Brzo jesensko preuređenje za topao i ugodan ambijent u kući
5

Nijanse zlata i bakra, boje vina i narančastih bundeva promijenit će izgled doma bez obzira na to upotrebljavate li ih za nove zavjese, tepihe ili čak okvire na slikama

VIDEO

U iščekivanju hladnijih dana male intervencije nadahnute prirodom učinit će dom toplijim. Nijanse zlata i bakra, boje vina i narančastih bundeva promijenit će izgled doma bez obzira na to upotrebljavate li ih za nove zavjese, tepihe ili presvlake jastučića na kauču. Čak i maštovite vaze mogu stvoriti sasvim novi ugođaj. Umjesto novih boja na zidovima poslužit će tapete u omiljenoj boji. Ne zaboravite ni na okvire slika na zidovima koji se lako mogu prebojiti i premazati lakom, a pravo umjetničko djelo izrađeno od mnoštva fotografija može oživjeti jednolično predsoblje, hodnik ili zid u dnevnom boravku.Iskoristite omiljene obiteljske fotografije i uokvirite ih u raznobojne okvire u nijansama jesenskog lišća. Postavite ih blizu jedne drugima i ispunite cijeli zid.

Stolnjak ili prigodna dekoracija na stolu u kuhinji ili dnevnoj sobi pruža brojne načine uređenja suhim aranžmanima. Iskoristite kupovne vjenčiće od lišća ili ga izradite pomoću stiropornoga kruga (poslužit će i krug od pruća). Raznobojne listove čvrsto zavežite cvjećarskom žicom. 

Obogatite ga ukrasnim travkama, kestenima, bobicama, paprikama, umjetnim gljivama te prutićima cimeta koji će pružiti ugodan miris. Prema želji nakapajte i nekoliko kapi eteričnog ulja cimeta, naranče ili limuna. Jesenski vjenčić efektan je ukras i za vrata ili prozore. Listove neobičnih oblika možete iskoristiti i za izradu laterni, koje postavite na police. Zalijepite ih na vanjsku stranu plitkih staklenki, a za magličasti efekt natrgajte komadiće vate i nanesite ih kistićem umočenim u ljepilo. Za kraj umetnite lučicu.Cvijeće i jesenski plodovi efektno će izgledati i u izdubljenoj tikvi. Zataknite ih u cvjećarsku spužve, koju stavite na dno tikve, i dobit ćete ljupki buket.Ako niste spremni uložiti u novi kauč, promijenite mu izgled presvlačenjem jastuka u žive boje jesenskog lišća.

Klupa daje rustikalni šarm kuhinji ili hodniku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Klupa je praktično rješenje u malim kuhinjama ili dnevnim boravcima, a drvena izvedba doprinijet će jesenskom ugođaju. Ukrasite je mekanim jastucima, a dosadi li, lako se može prenamijeniti u policu za knjige ili ukrasne predmete. 

Polica za knjige u trenu stvara nove “prostorije”

Gomila knjiga koja leži razbacana po stanu može se iskoristiti za pregradu između prostora, a toplina koju drvo unosi u prostoriju pridonijet će jesenskom ugođaju. Za malu kućnu biblioteku poslužit će police koje postavite tako da podijelite prostoriju u manje cjeline. Odlično će se uklopiti kraj omiljenog naslonjača ili radnog prostora.

Debele zavjese ne daju toplini da pobjegne

Jesenske zavjese moraju biti od debljeg materijala kako bi zadržale toplinu u prostorijama. Žarko crvene tkanine, narančaste ili purpurne boje grožđa podignut će ugođaj, a kupujete li karniše, pripazite da boja drveta odgovara ostatku namještaja. Pripazite da je nijansa zavjesa komplementarna s ostatkom namještaja - da se boje ne tuku.

Svjetiljke od boca tjeraju jesenski blues

Dodatnu dozu svjetla možete dobiti postavljanjem reflektora ili kutnih svjetiljki, ali i ukrašavanjem boca, vaza ili bilo kakvih keramičkih porculanskih posuda u koje se stavljaju svijeće ili montiraju žarulje.

Otrcano sa stilom daje umjetničku notu domu

Restaurirani drveni stolci dobivaju osobit šarm ako se izvedu u shabby chicu. Otrcano sa stilom neka bude misao vodilja, a blijede čokoladne nijanse ili boje zemlje idealne su za početak jeseni. Odlučite li kombinirati nekoliko komada namještaja u stilu shabby chica, potražite ih na rasprodajama, buvljacima ili kupite putem interneta.

Uređenje stola 

Osim što su dekoracija, štapići cimeta stvaraju ugodan miris i ugođaj.

Šumska kupnja 

Rekvizite za dekoriranje prostorija pronađite u prirodi. Košara od pruća napunjena suhim cvijećem i kestenima sjajan je ukras.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...