Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Čaj u službi ljepote: Za kosu s više sjaja i manje podočnjaka

Čaj u službi ljepote: Za kosu s više sjaja i manje podočnjaka
1

Biljni čajevi saveznici su ljepote koji bez dodataka kemikalija uklanjaju neugodan miris stopala, smanjuju podočnjake, ali i umiruju suhu, oštećenu ili opečenu kožu

VIDEO

Zeleni i crni čaj mogu podariti sjaj suhoj i oštećenoj kosi, osobito nakon izlaganja štetnim sunčevim zrakama. Vrećice od čaja treba staviti u proključalu vodu i držati 15-ak minuta, a zatim staviti da se ohladi preko noći. Čaj se stavlja na kosu svježe opranu šamponom, umasira prstima i ostavi da djeluje 10 minuta prije ispiranja. Nakon toga nanesite na kosu i regenerator. Sjaj je zajamčen, čak i na beživotnim vrhovima.

Umiruje opekline od sunca

Na mjesta gdje je koža crvena i bolna stavite ohlađeni crni ili čaj od nevena tako da ga stavite na gazu i tapkate po koži. Postupak ponavljajte nekoliko puta tijekom dana.

Nakon uboda komaraca i drugih insekata

Čaj od kamilice najbolje je prirodno sredstvo za umirivanje kože nakon uboda insekta. Malu količinu ohlađenog čaja stavite na gazu te stavite na mjesto uboda i ostavite tako 10-ak minuta.

Smanjuje podočnjake

Tein koji se nalazi u čaju djeluje jednako kao kofein u kavi te pomaže izbaciti višak vode. Na podočnjake stavite cijele vrećice ohlađenog zelenog čaja i tako držite 20-ak minuta u ležećem položaju.

Uklanja neugodan miris stopala

Tanin u čaju djeluje antibakterijski i pomaže ukloniti neugodan miris stopala. Umočite noge u bilo koji vrstu biljnog čaja te ih držite oko pola sata, a prije oblačenja čarapa dobro osušite stopala.

Tonizira i vlaži suhu kožu

U raspršivač možete staviti otopinu napravljenu od obične vode i zelenog čaja u omjeru 1:1. Pošpricajte malo po licu i ostatak obrišite vaticom dva puta na dan. To će osim hidratizacije pomoći i u čišćenju pora te postizanju zdravog sjaja.

Pojačava boju kose

Ako je vaša kosa prirodne boje, a želite ju malo istaknuti, čaj je posve prirodno rješenje bez kemikalija. Čaj od kamilice dat će poseban sjaj vrhovima i učiniti da kosa izgleda svjetlije, a nanosi se na svježe opranu kosu bez ispiranja.

Pomaže koži da zadrži preplanulost

Za dulje zadržavanje preplanule boje puti umočite spužvu za pranje tijela u crni čaj te ga utrljajte u kožu i nakon tretmana se isperite. Postupak možete ponavljati koliko god puta želite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith