Lifestyle

Komentari 13

Hrvatin zbog korone ne može u Komin, ali njegovih 160 čestitki je stiglo: Uljepšao si nam Božić!

Hrvatin zbog korone ne može u Komin, ali njegovih 160 čestitki je stiglo: Uljepšao si nam  Božić!

Pandemija je spriječila Hrvatina Bantića da iz Zagreba za blagdane dođe u svoj rodni kraj i vidi majku te brojne sumještane. Svima je poslao čestitke koje su u pravo vrijeme stigle u Komin i razveselile sve

Moj svekar je bio nastavnik i ravnatelj Osnovne škole u Kominu pa kaže kako mu je bilo drago kako se "mali" sitija svog učitelja. Nije ga vidio skoro deset godina tako da je iznenađenje još veće, kaže nam Maja iz Komina. Njenom je svekru na kućnu adresu uoči Božića stigla čestitka koju je iz Zagreba, zajedno s još 159 drugih, poslao Hrvatin Bantić. 

- Otkako je interneta, SMS-a i drustvenih mreža nitko ne piše čestitke. Jako lipa gesta od našeg Kominjanina, fala mu i svako dobro mu želimo - kaže nam Maja.

Hrvatin zbog pandemije ovih blagdana ne može iz Zagreba, gdje živi, doći u rodno mjesto, Komin na Neretvi. Ne može posjetiti ni svoju majku.

POGLEDAJTE VIDEO: Djed i baka Mraz iz Čepina

Srećom, majka je dobro. Zdrava je i nikoga ne pušta u kuću, boji se korone.  Ali, gdje ima volje ima i načina. Hrvatin je s prijateljima kupio i ispisao 160 čestitki i poslao ih kako bi stigle na vrijeme svima pod božićnu jelku.

- Ugledavši kuverte u sandučiću nisam se ni malo iznenadio, ali otvorivši jednu od njih, zastao sam. Na prvu nisam mogao vjerovati...pa to je Kuje, Rođoš - govori nam sumještanin Ivan, kojem je Hrvatinova božićna čestitka u bijeloj omotnici donijela osmijeh na lice. 

- Svi su skočili oko mene i u čudu gledali. Odavno nije običaj da ti netko na kućnu adresu pošalje čestitku za blagdane. Ni sam se ne sjećam kad sam je zadnji put slao. Rođoš je uvijek bio i ostao originalan, jedan jedini, uvijek rado viđen gost u svakom društvu. Mislim da mu je ova situacija teško pala i da je zbog toga htio pisati i razveseliti svoje mještane, umjesto zagrljaja i osmjeha koje im ove godine ne može pružiti - govori Ivan.

Javila se i Kominjanka Nikolina. Kaže kako je zadnji put čestitke slala prije dvije godine,a ni sama se ne sjeća kad ju je zadnji put primila.

- Jako lijep osjećaj. Osjećaj da si bitan nekome, pogotovo u ovo vrijeme digitalizacije, neopisivo - poručila je Nikolina.

Osim Maje, Ivana i Nikoline i drugi mještani zahvalili su Hrvatinu na Facebooku i poručili kako im je uljepšao božićne blagdane.

Najčitaniji članci