Lifestyle

Komentari 1

Celulit najbolje pegla eterično ulje, a masnoće kvalitetno vino

Celulit najbolje pegla eterično ulje, a masnoće kvalitetno vino

Čišćenju tijela pomažu domaća rakija, jabučni sok i začini te eterična ulja koje je ipak potrebno oprezno rabiti i najbolje uz savjet aromaterapeuta ili dermatologa

Uz biljne čajeve procesu čišćenja tijela pomoći će i aromaterapija. 

- Osim što se koriste u lampicama i kupkama, eterična ulja mogu se, umiješana u nosivo ulje (ovisno o tipu kože), utrljavati u kožu.

Primjerice, eterično ulje pačulija koristi se u mješavinama za tretiranje celulita, savršeno je poticajno za kapilare, a služi i za tretiranje proširenih vena - ističe aromaterapeut Siniša Strčić. No eterična se ulja, upozorava, ne smiju nanositi izravno na kožu bez nosivog ulja, a i tad moraju biti dozirana u ispravnom omjeru. Stoga se prije uporabe preporučuje savjetovati s aromaterapeutom ili dermatologom.  

Prehrana, plan i jelovnik za 8-tjedno mršavljenje 

Pogledajte vježbe za 1. tjedan mršavljenja

Izravnajte trbuh uz pilates-vježbe u 8 tjedana

- Čaša kvalitetnog vina uz obrok može pomoći lakšoj probavi hrane. Čašica domaće rakije prije prvog obroka, uz šalicu čaja od koromača, pokreće organizam i otapa masnoće. Dobar je i jabučni sok, ali tek nakon jutarnjeg obroka - savjetuje Strčić 

Aromaterapeut ističe i kako sirovi peršin i cerel uspješno smanjuju razinu kolesterola u krvnim žilama, a tome pomažu i vlasac te češnjak. 

Najčitaniji članci