Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Četiri alternative za sve žene koje se ne vole znojiti u teretani

Četiri alternative za sve žene koje se ne vole znojiti u teretani

Ako ne volite ići u teretanu, postoje aktivnosti za žene koje su idealne ako želite ostati u formi, a ujedno su i zabavne. Četiri žene su podijelile svoja iskustva s aktivnostima poput vrtlarenja i rolanja

VIDEO

Dok većina ljudi vježbanje povezuje s prisiljavanjem da provode sate i sate u teretani radeći kardio trening koji im je dosadan, u današnje vrijeme to ne mora biti slučaj. Davno su prošli dani u kojima morate birati između kluba za trčanje ili samog odlaska u teretanu jer se otvara sve više opcija za različite vrste aktivnosti.

POGLEDAJTE VIDEO: Mama koja vježba po kući

Pokretanje videa...

mama vježba po kući 01:10

Gibanje tijela važno je samo po sebi, a način na koji to odlučite raditi u potpunosti ovisi o vašim interesima. Ove žene su podijelile priče o hobijima koje su otkrile sasvim slučajno, a koji im pomažu da održe formu i poboljšaju zdravlje.

1. Vrtlarstvo - Kendall (35) 

Kendall (35) se bavi vrtlarstvom već dugi niz godina i ne planira prestati jer joj to dođe kao odlična vježba.

- Prvo sam počela raditi na vrtu jednostavno zato što sam se preselila u kuću koja je imala vrt. Međutim, brzo sam shvatila da je jedini put kada je moj zauzet um bio tih dok sam radila u vrtu i, s vremenom sam primijetila da mi tijelo postaje snažnije: mogla sam kopati duže bez da me bole ruke, premjestiti više komposta po vrtu u kolica bez da me bole leđa i dizati teže kante i kante za zalijevanje - ispričala je.

- Volim vrtlarstvo kao oblik tjelovježbe jer se mogu povezati s prirodom dok radim i udišem svjež zrak – nemam osjećaj da vježbam dok radim u vrtu i ne znojim se dok mi trener naređuje. Također volim dobrobiti za mentalno zdravlje koje mi vrtlarenje donosi, jednako kao i fizičke - rekla je.

Kako početi vježbati, postaviti si prave ciljeve i lako ih postići?
Kako početi vježbati, postaviti si prave ciljeve i lako ih postići?

Nekoć je Kendall išla u teretanu, ali sada je postala mama, ima manje slobodnog vremena i vrtlarstvo joj donosi mnogo prednosti za zdravlje.

- Mrzila sam činjenicu što su muškarci buljili u mene dok sam vježbala teretani, ili kada bi pokušavali razgovarati sa mnom kada sam htjela malo vremena za sebe za vježbanje - naglasila je.

Vrtlarstvo je promijenilo način na koji Kendall brine o svom tijelu i umu, toliko da sada savjetuje druge žene da ga koriste kao način za smanjivanje razine stresa te da ojačaju i psihički i fizički.

2. Umjetničko klizanje - Katrina (38)

- Počela sam klizati prije skoro četiri godine nakon što sam kćeri uplatila satove klizanja za Božić - rekla je Katrina (38).

Svoje prvo solo natjecanje za odrasle Katrina će imati 13. travnja i jako je ponosna na to kako je napredovala.

Evo zašto je povratak vježbanju tako težak nakon veće pauze
Evo zašto je povratak vježbanju tako težak nakon veće pauze

- Probala sam sve vrste drugih vježbi, poput trčanja polumaratona, plivanja i osobnog treninga u teretani; čak sam kupila i Peloton bicikl koji jako volim. No, klizanje mi jedino odgovara i uz to idem na jogu i dižem utege jer sve te vježbe podržavaju umjetničko klizanje - objasnila je. 

3. Ples oko šipke - Imi (22)

- Plesom oko šipke se bavim četiri godine, otkako sam naišla na sveučilišno društvo koje je nudilo jeftinije satove i to mi se učinilo jako zabavnim - kaže Imi (22).

- Od tada kao da sam navučena na ovu aktivnost. Sviđa mi se i to što se treba više mentalno angažirati nego kod jednostavnog odlaska u teretanu, a ipak je jednako dobro za cijelo tijelo. Također ovi treninzi su vrlo intenzivni tako da ne morate to raditi svaki dan da biste osjetili dobrobiti. Odlična stvar je i to što ovakvi treninzi puno pomažu kod samopouzdanja što se tiče tijela. Osim toga, zabavno je učiti trikove - ispričala je.

Kickboxing rješava stres, a ima i mnogo zdravstvenih prednosti
Kickboxing rješava stres, a ima i mnogo zdravstvenih prednosti

4, Rolanje - Jane (43)

- Kao dijete, uvijek sam bila na rolama, ali ih nisam koristila više od 30 godina - kaže Jane. Nakon što ih je ponovno otkrila prije nekoliko godina, stvarno se nada da će nastaviti rolati do starosti.

- Kao osobni trener mislim da je to izvrstan način da unesete više aktivnosti u svoj raspored. Ovo je posebno dobar trening za donji dio tijela - gluteuse, tetive, koljena i listove, ali također morate angažirati jezgru za ravnotežu. Ono što volim je i taj djetinjasti osjećaj slobode koji rolanje pruža: stvarno je opuštajuće izaći van na svježi zrak i biti prisiljen usredotočiti se na put koji je ispred vas. To gotovo uvijek ublaži svakodnevni stres - objasnila je.

- Ako, poput mene, imate djecu, to je također izvrstan način da svi zajedno izađete, zabavite se i malo vježbate tijekom dana - zaključuje, piše Metro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak