Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Cipela mora masirati, a ne uništavati i mučiti nogu

Cipela mora masirati, a ne uništavati i mučiti  nogu
1

Pri kupnji cipela najmanje je što možete tražiti da noga u cipeli bude slobodna. Cipele su udobne ili nisu, bez puno filozofije i potrebnog kompromisa

VIDEO

Ne računajte na to da će se cipela raširiti iako vas dobronamjerna prodavačica uvjerava kako će se “prirodna koža malo opustiti“ pa vas neće žuljati. To nije istina. Pri kupnji cipela najmanje je što možete tražiti da noga u cipeli bude slobodna. Cipele su udobne ili nisu, bez puno filozofije. One kojima su ušiveni ulošci s oblikovanim jastučićima dobar su primjer udobnih cipela. Malo zahtjevniji kupci smatrat će idealnima cipele s ugrađenim točkama koje masiraju. No ipak je važno da vam se sviđa izgled. Pripazite da ljubav na prvi pogled s prekrasnim salonkama na visoku potpeticu ne završi bolno za stopala.
Razmislite hoćete li moći hodati u njima, jer ako se budete uvjeravali da ćete već nekako podnijeti bol, to će biti bačen novac čak i da su najjeftinije na svijetu. Scenarij je sljedeći: nekoliko ćete ih puta obuti, trpjeti i na kraju spremiti.

>>> Remenčić oko gležnja za tanke listove
Ako imate jače listove, izbjegavajte cipele s remenčićem oko gležnja jer to vizualno skraćuje noge. Vrijedi i obrnuto. Tanki listovi izgledat će puno ljepše u gležnjačama ili cipelicama s trakom oko gležnja, čak i s trakicama koje se vežu do polovice listova.

>>> Otvorene cipele nisu za posao
Što su cipele otvorenije, stvaraju manje poslovan dojam. Zato ako kupujete cipele kako bi pristajale uz poslovni kostim, izbjegavajte remenčiće, zakovice, otvorene prste i tigrasti uzorak.

>>> Cipelice koje pristaju uz vašu odjeću
Uvijek nastojte kupovati cipele koje pristaju uz vašu garderobu. Dok kupujete, vizualizirajte uza što iz vašeg ormara odabrane cipelice idu. Tako nećete pogriješiti u odabiru.

>>> Stopalo i na kiši mora ostati suho
Vrlo je važan materijal od kojeg su cipele izrađene. Ako trenutačno ne možete izdvojiti za kožnate, postoje i drugi kvalitetni materijali. Raspitajte se kako zamjenski materijal ponaša na kiši.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam