Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Coating metoda: Istovremeno korištenje triju maski za lice

Korejske beauty metode donijele su nam niz trendova, kao što su multimasking i izgled staklene kože, a sada je vrijeme za varijantu korištenja maski u slojevima

VIDEO

Multimasking je način korištenja više maski istovremeno, no svaka ide na dio lica, a sada nam stiže novi korejski beauty trend - slaganje tekstura u slojevima.

- Radi se o apliciranju sloja na sloj, istovremeno, a tretman je inspiriran korejskim principom njege lica. Umjesto da radimo multimasking te apliciramo drugačiju masku na svaki dio lica, sada stavljamo slojevito - ispričala je kozmetičarka Sofie Pavitt za Allure.

Dermatolozi tvrde da na ovaj način koža dobiva više vlage.

- Kad stavljamo formulu u slojevima, u njima se zadržava više vlage, što znači da volje hidratizira kožu te se maske ne isušuju - komentirao je kozmetički kemičar Stephen Alain Ko.

Ipak, treba paziti da rezultat ne bude suprotan od očekivanog.

- Kad stavljate mnogo toga na lice, moguće je da će vam se pore začepiti i zatvoriti, stoga treba paziti koje formule koristite. Ne kombinirajte dvije maske koje rade piling jer bi efekt mogao biti pretjeran i ne ostavljajte ih predugo na licu - savjetuje dermatologica Dendy Engelman.

Coating metoda popularna je u korejskim wellness centrima te se na njihovom tržištu mogu pronaći i linije namijenjene upravo slojevitom nanošenju poput raznih maski i krema.

Maska je općenito vrlo popularan proizvod kozmetičkih linija jer daje brzinske, odmah vidljive rezultate. No, rezultat je ujedno privremen, površinski, stoga ih treba često koristiti.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:51
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith