Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Csilla: Bila mi je čast glumiti sa zvijezdama britanske scene...

Csilla: Bila mi je čast glumiti sa zvijezdama britanske scene...
2

Novi život u Londonu: Glumica Csilla Barath Bastaić u SuperMili govori o brojnim poslovnim obavezama, životnoj prekretnici i londonskoj svakodnevici

VIDEO

Iako joj je prvi dio ljeta bio zatrpan poslovnim obvezama, talentirana zagrebačka glumica Csilla Barath Bastaić (32) potkraj srpnja odlučila je otići na ljetovanje i prikupiti snage za nove projekte koji je očekuju kada se potkraj kolovoza vrati u - London gdje je iz dana u dan sve traženija. Posljednji projekt na kojem je radila bio je Shakespeareov “San ljetne noći” u produkciji engleske kazališne kompanije Honey Toungued Productions koju je s kolegama ponosno predstavila u lipnju u Dubrovniku na “Midsummer scene” festivalu.

- Bilo mi je to nevjerojatno iskustvo - jer glumiti Shakespearea na engleskom jeziku jedinstveno je i nezaboravno. Bilo je i trenutaka kad sam bila uplašena hoću li uspjeti odraditi to u tako kratkom roku, jer smo imali samo tri tjedna za pripremu. No reakcija publike na kraju je bila prava nagrada za sve nas - govori Csilla. Suradnja je proizašla iz ideje da se uz standardno sjajnu kazališnu ponudu na Dubrovačkim ljetnim igrama ponudi i nešto drukčije, a to su predstave za internacionalnu publiku koja svake godine posjećuje Dubrovnik u velikom broju. 

Hrvatskoj publici Csilla je najpoznatija po ulogama u mnogobrojnim domaćim sapunicama, od “Vile Marije” do “Loze”. No posljednju je snimila prije četiri godine, a sada je svoje interese “bacila” na kazalište i film, te na inozemnu karijeru u britanskoj prijestolnici koja joj je odlično krenula. Čak je i udruženje britanskih filmaša nedavno prepoznalo njezin talent te je proglasilo inozemnom glumicom mjeseca...

- To mi priznanje mnogo znači i daje mi prigodu da se dokažem i izvan naših granica te mi ‘govori’da su moji napori prepoznati. Tamo je doslovno more glumaca i glumica i veliki je napor truditi se biti poput kapi ulja u toj silnoj vodi. Biti izdvojen na ovakav način definitivno mi laska ali mi daje i snagu da ustrajem - govori Csilla koja je dosad u Londonu snimila film “AB negativ” ali je on još u fazi postprodukcije. U tom je filmu igrala  negativku uz bok vrlo iskusnim i poznatim engleskim glumcima što ju je posebno nadahnulo. Posebno joj je u lijepu sjećanju ostala luckasta uloga Nade Pofuk u komediji “Sonja i bik”, ali i erotski film domaće produkcije “7sex7” u kojem se jedino ona nije - obnažila...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam ziheraš. Ako se pruži prigoda koja me zaintrigira, moja vlastita nesigurnost i strah neće me spriječiti da se bacim u vatru i pokušam to svladati. Recimo, baš prije nego što sam počela snimati seriju ‘Bumerang’ komentirala sam kako ne bih nikad mogla glumiti u sitcomu i da bi me bilo strah upustiti se u tu formu. U trenutku kada je ta ponuda stavljena pred mene, shvatila sam da je to idealna prilika da dokažem sebi da mogu i da me nikakve nesigurnosti ne mogu spriječiti. To je taj osobni razvoj koji mi moj posao nudi i ja ga objeručke prihvaćam. Ne volim sigurne zone nego izazove. Cijenim i prihvaćam prigode koje pomiču moje osobne granice. Ali za bungee jumping ili padobran bih definitivno morala imati dublera - smije se Csilla koja je znala da će biti glumica od svoje desete godine. Kritiku cijeni ali ako dolazi od ljudi kojima vjeruje. No, priznaje, nitko nije imun na nju pa ni ona.

- Trudim se ne čitati ih, pogotovo ne netom iza premijere. Ja jedina znam koji je to proces bio u stvaranju lika i što želim poručiti svojom ulogom. Kritika će uvijek biti samo nečije subjektivno mišljenje i ne želim dopustiti da mi to utječe na izvedbu - objašnjava Csilla. Ono što najviše voli u svom poslu su i glumačke transformacije.

- Uvijek se iznova tražim i pronalazim razne aspekte sebe u ulogama. Sigurna sam da u drugim okolnostima ne bi imala prilike preispitati svijetle kao ni one tamne i mračne aspekte sebe da nisam isprovocirana svojim poslom. Zato mislim da smo, ako smo predani poslu do kraja i ako ga znamo cijeniti, mi glumci zaista blagoslovljeni - govori Csilla. Izrazito je studiozna i temeljita osoba, a sebe naziva “štrebericom do srži”.

- U poslu, jednom kad prođem tu fazu studiozne pripreme, mogu biti kreativna. U privatnom životu sam emotivni analitičar što je tipična karakteristika za Djevicu s podznakom u Raku. I jako sam romantična. Volim iznenađenja iako sam jako znatiželjan tip pa često otkrijem iznenađenje prije vremena - govori Csilla. U dugogodišnjoj je vezi s Natkom Beckom, ali kaže kako nema neke tajne ili recepta - jednostavno se poklapaju, razumiju i podržavaju, te imaju istu ideju o tome što znači biti odan partneru, ali i sebi.

- On je isto kao i ja, strastven u vezi sa svojim poslom i stvarima koje želi ostvariti u životu da bude potpunija osoba. Mislim da je to preduvjet za svaku vezu - želja da se ostvari sebe. Mislim da se jedino tako možeš potpuno posvetiti drugoj osobi bez zadrške. Ponekad je teško to razumjeti ako nemaš istu pokretačku energiju. Ali mi smo se srećom našli na istom terenu što se tiče toga - govori lijepa glumica. Najveće iznenađenje koje je doživjela priredio joj je upravo - Natko.

- Volim putovati, pa smo nedavno išli u Irsku. Cijeli road-trip organizirao je sam, i ja doslovno nisam znala što radimo sljedeći dan. Predivno je kad se netko tako potrudi uljepšati ti život - govori Csilla.

Odrasla je u Zagrebu. Otac joj je podrijetlom Mađar, a majka Hrvatica pa otuda njezino dvostruko prezime, iako svi misle da je udana. A hoće li uzeti i muževo nakon udaje, koju uskoro planira, još nije sigurna. Što je starija, kaže, zadovoljnija je u svojoj koži. 

- Ne bih se mogla vratiti u rane dvadesete kada nisam znala tko mi glavu nosi. Volim sazrijevanje i veselim se kakva iskustva budućnost nosi. Nisam još počela koristiti anti-ageing kreme. Mislim da mi za sada još ne trebaju. Kada sam u Hrvatskoj onda obvezno nekoliko puta na tjedan odlazim osobnom treneru u fitness centar Collum gdje se cijeli tim stručnjaka brine o meni. U Londonu ponekad idem na satove plesa jer mi je iznimno važno da sam aktivna - govori  Csilla koja više voli on-line šoping jer mrzi isprobavati odjeću u kabinama. Otkrila nam je i da najviše kupuje razne modne dodatke, nakit i šalove koje obožava, te torbice kojih ima mnogo. Njezin životni moto mijenja se ovisno o životnoj fazi u kojoj je, a trenutačno otkriva pravu vrijednost žene u sebi.

- Mi, žene, mnogo smo sposobnije, svestranije i snažnije nego što nas uče. Možemo sve što odlučimo i ‘sve’ to balansirati - jako uspješno - zaključuje Csilla.

Studiozna i temeljita Djevica koja ne odustaje 

Štreberica sam do srži. U poslu, jednom kad prođem tu fazu studiozne pripreme mogu biti kreativna. U privatnom sam životu emotivni analitičar, što je tipična karakteristika za Djevicu Raka - smije se Csilla. U predstavi ‘San ljetne noći’ u engleskoj produkciji koja je ovog ljeta predstavljena u Dubrovniku. 

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru