Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Čudni mehanizmi organizma - ako 'škaklja'grlo, počešite uho

Čudni mehanizmi organizma - ako 'škaklja'grlo, počešite uho
1

Mokri li vam se, a u blizini nema zahoda, mislite na seks. To će okupirati mozak (i urinarni sustav) te olakšati neugodu, tvrdi američki specijalist urologije Lipshultz

VIDEO

Gledate li u ruku iz koje vam vade krv ili u koju primate cjepivo, osjećat ćete manji bol nego ako okrenet glavu na drugu stranu, pokazalo je novo istraživanje. Ono u što gledate znatno utječe na jačinu osjeta bola, dokazali su znanstvenici sa Sveučilišnog fakulteta u Londonu i talijanskog Sveučilišta Milano-Bicocca. Ispitanicima su ruke izlagali sve višoj temperaturi - do granice izdržljivosti. 

Dobrovoljci koji su ruku mogli vidjeti u zrcalu podnosili su temperaturu tri stupnja višu od onih čija je ruka bila zaklonjena. Promatranje ruke u konkavnom zrcalu koje uvećava dodatno je povećalo toleranciju na bol. 

Osim što su rasvijetlili način na koji mozak procesuira bol, znanstvenici se nadaju kako će istraživanje u budućnosti pomoći pri liječenju pacijenata koji pate od kroničnih bolova, i to bez umjetnih preparata.

Za prisluškivanje naćulite desno uho

Lijevo uho bolje raspoznaje glazbu. No trudite li se čuti nečiji razgovor, naćulite desno uho ‘nadareno’ za prepoznavanje govora, tvrdi znanstvenik sa Sveučilišta u Kaliforniji David Geffen. 

Uz maštanje o seksu stigne se do zahoda

Mokri li vam se, a u blizini nema zahoda, mislite na seks. To će okupirati mozak (i urinarni sustav) te olakšati neugodu, tvrdi američki specijalist urologije dr. Larry Lipshultz.

Stezanjem mišića štite se oči i vid od računala

Kratkovidnost nije nasljedna, nego je najčešće uzrokovana predugim gledanjem u računalo, kažu stručnjaci. Izmjeničnim napinjanjem i opuštanjem mišića tijela opuštaju se oči i vježba vid.

Za uspjeh se važno dobro naspavati

Pripremate li govor, pročitajte ga prije spavanja. Tijekom sna memorija jača, pa sve što ste pročitali neposredno prije ostaje u dugoročnom pamćenju, ističe znanstvenica Candi Heimgartner.

Podražavanje pravih živaca - i lakše se diše

Stimuliranje živaca u uhu vodi stvaranju refleksnog podražaja, koji može izazvati grč mišića u grlu, kaže američki otorinolaringolog Scott Schaffer. Taj grč olakšava golicanje u grlu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku