Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Curica (10) slika za ljude koji imaju rak: Zaradila 400.000 kn pa ih dala u dobrotvorne svrhe

U posljednjih nekoliko godina, njezin je rad zaista privukao pažnju ljudi. Iako je uvijek bila kreativna, kad je stvarala tu sliku za djeda i baku, shvatili smo da ima nešto posebno, rekla je majka Karen

VIDEO

Prije četiri godine, baki i djedu malene Daisy Watt (10) iz Velike Britanije, dijagnosticirali su rak pa je djevojčica odlučila naslikati im sliku, prenosi Metro

POGLEDAJTE VIDEO (kći ošišala majku koja boluje od karcinoma):

Pokretanje videa...

01:19

Njezina mama Karen (50) primijetila je da malena ima pravi talent, a do sada je djevojčica svojim radom zaradila sveukupno 50.000 funti (oko 400.000 kuna). No velikodušna Daisy sve je darovala u dobrotvorne svrhe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njezina majka, učiteljica u osnovnoj školi i tata Charlie (50) vrlo su ponosni na sve što je učinila. 

Našao balon sa željama jedne djevojčice i uspio je pronaći
Našao balon sa željama jedne djevojčice i uspio je pronaći

- Počela se baviti umjetnošću otkad je naučila držati kist. Ali u posljednjih nekoliko godina, njezin je rad zaista privukao pažnju ljudi. Iako je uvijek bila kreativna, kad je stvarala tu sliku za djeda i baku, shvatili smo da ima nešto posebno - govori Karen.

Daisy je naslikala scenu u vrtu kako bi prikazala djeda Arthura koji je umro prije četiri godine, a tada je imao 75. Baki Polly (89) u isto vrijeme je dijagnosticiran rak grlića maternice.

Novcem je malena pomogla dvjema dobrotvornim udrugama za borbu protiv raka - Firefly i Cancer Research.

Slika vrta prodala se prije tri godine za 9500 funti (oko 80.000 kuna) na aukciji koja je zainteresirala i kupce iz Kanade i Hong Konga. Djevojčica slika svaki dan nakon škole.

- Uvijek sam imala puno cvijeća u vrtu jer živimo na selu, tako da je to vjerojatno nadahnjuje - objasnila je majka koja je diplomirala likovnu umjetnost, ali tvrdi da je njezina kći bolja od nje.

- Jednom smo sjedile i slikale tulipane i ja sam nju molila za pomoć. Ona je odmah pronašla rješenje. Njoj to dolazi prirodno. Tulipan je bio prekrasan - govori Karen i dodaje da malena crta cvijeće jer to njoj predstavlja ljude koji su se liječili od raka.

Slijepa djevojčica očarala je žiri i publiku: Mnogi su i zaplakali...
Slijepa djevojčica očarala je žiri i publiku: Mnogi su i zaplakali...

Prodala je još svojih slika, čestitki i dizajnirala je magnete. Unatoč svim svojim postignućima, Karen je rekla da je Daisy vrlo skromna i prilično sramežljiva zbog svog rada. 

- Kad kažem ljudima i oni joj daju komplimente, ona uvijek pita: 'Mama zašto si im to morala reći'. Privukla je pozornost i ne vidi oko čega se svi uzbuđuju. Nadam se da će jednog dana shvatiti da je ono što radi posebno - kaže majka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje