Obavijesti

Lifestyle

Komentari 33

Curici (11) rekli da će umrijeti, a onda je tumor mozga nestao

Većina oboljelih ne živi dulje od devet mjeseci nakon postavljanja prve dijagnoze. Roxlini roditelji, obitelj i prijatelji su se svaki dan molili za čudo, i čudo se zaista dogodilo

VIDEO

Djevojčici Roxli Doss (11) iz Teksasa u SAD-u dijagnosticirali su visoki stupanj vrlo rijetkog i vrlo agresivnog oblika tumora na mozgu koji je nemoguće kirurški ukloniti. Ova vrsta najčešće pogađa djecu u dobi od pet do devet godina i poznata je kao - difuzni intrinzični pontinski gliom (DIPG). 

Dr says she looks great ! Treatment on the way. ( we are trying to put on a little weight so Monique Yamin Adams we need more of your fabulous cookies!😘)

Objavljuje Gena Layne DossUtorak, 27. studenoga 2018.

Bilo je to u lipnju ove godine. Malena je bila u pet bolnica i svugdje su rekli isto - dijagnoza nije pogrešna, a lijeka nema. Liječnici su je poslali na ciklus radioterapije koji je trajao šest tjedana - po šest dana u tjednu. Pokušavali su uništavanjem tumorskih stanica usporiti razvoj bolesti.

U rujnu je uslijedio pozitivan šok i za djevojčicu i neurologe - na magnetskoj rezonanciji, kojom su željeli provjeriti kako napreduje liječenje, tumor više nisu mogli pronaći, nestao je. Rekli su kako su takvi slučajevi jako rijetko zabilježeni u medicinskoj literaturi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi simptomi bolesti kod Roxli bili su stalne glavobolje i osjećaj umora. Nakon mnogih posjeta pedijatru, završila je u Dječjoj bolnici Dell u Austinu gdje su joj postavili dijagnozu. Rekli su da oko 200 do 300 mališana u SAD-u oboli od te vrste tumora koji nastane u u podnožju mozga, u dijelu koji povezuje mozak i kralježnicu, a uzrok mu nije poznat.

Rođen prerano i 'bez crijeva', liječnici su rekli da nema nade
Rođen prerano i 'bez crijeva', liječnici su rekli da nema nade

Tumor radi pritisak na dio mozga koji se naziva most ili pons, to je masivni dio moždanog debla koji povezuje produženu moždinu sa srednjim mozgom, a odgovoran je za važne životne funkcije poput disanja, spavanja i krvnog tlaka. Vremenom, kako raste, tumor počinje utjecati na rad srca, disanje, gutanje, vid i ravnotežu.

Neki od prvih simptoma bolesti su, osim glavobolje i umora, problemi s pokretanjem očiju, slabost lica, poteškoće u hodanju...

Većina oboljelih ne živi dulje od devet mjeseci nakon postavljanja prve dijagnoze. Zračenje smanjuje tumor u 70 posto slučajeva i obično pacijentima produži život za otprilike tri mjeseca, kažu liječnici.  

Roxlini roditelji su kasnije ispričali da nakon dijagnoze nisu mogli napraviti ništa, osim svakodnevno se moliti za čudo. 

I čudo se dogodilo. 

We continue to praise God as He blesses us with Roxli's good report. She has 3 more days of radiation and is doing well....

Objavljuje Roxli's Rox Star BenefitSubota, 11. kolovoza 2018.

- Tumor se ne može detektirati na MRI skeniranju, što je stvarno neobično - rekla je dr. Virginia Harrod, ravnateljica i dječja neuro-onkologinja u Dječjoj bolnici Dell.

Presretna djevojčica se oporavlja i vratila se raditi ono što najviše voli, a to je jahanje. Još će morati na imunoterapiju kako bi se spriječio rast novih tumorskih stanica.

From Gena: Tomorrow at 7:30am Roxli will have a MRI. Please join us in praying that the tumor is GONE and that all will...

Objavljuje Roxli's Rox Star BenefitČetvrtak, 6. rujna 2018.

- Svakog dana ponavljamo da je našu Roxli Bog izliječio - rekli su presretni roditelji Gena i Scott.

Dr. Momna Hejmadi, viša stručna suradnica na Odjelu biologije i biokemije na Sveučilištu Bath u Velikoj Britaniji, ima drugo objašnjenje.

- Jedan od razloga, za povlačenje tumora kod djevojčice, može biti imuni odgovor koji tijelo pokreće protiv određenih antigena ili genetskih markera na površinama tumorskih stanica - rekla je, a prenosi Daily mail.

Dječaku (11) ovo je posljednji Božić u životu - umire od raka
Dječaku (11) ovo je posljednji Božić u životu - umire od raka

Spomenula je slučaj zabilježen u Japanu 1988. godine. Pacijentu sa rakom bubrega kirurški su uklonili dio tumora, a ostatak se spontano povukao.

Više o difuznom intrinzičnom pontinskom gliomu (DIPG) i novostima u pokušajima pronalaska uzroka i lijeka - možete saznati na ClinicalTrials.gov

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru