Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Cvijeće dulje traje uz kocku šećera i nekoliko kapi limuna

Cvijeće dulje traje uz kocku šećera i nekoliko kapi limuna
1

Redovito mijenjanje vode i pravilno rezanje stabljike najučinkovitije će produljiti rok trajanja cvijeća. No želite li da izdrži još dulje, poprskajte ga s malo laka za kosu

VIDEO

Želite li da cvijeće u vazi što dulje traje, najvažnije je redovito mijenjati vodu u vazi i držati ga u prostoriji koja nije prezagrijana.

Isto tako, cvijeće nije dobro stavljati u prehladnu vodu. Najbolja je mlaka i odstajala voda, a dobro je i odmah skinuti listove sa stabljika jer se tako hranjivi sastojci neće trošiti i na lišće. Trajanje cvijeća produljuje se ako spriječite razvoj bakterija i dodatno prihranite cvijeće.  

To ćete postići ako na litru vode u vazi dodate dvije žlice bijelog octa koji djeluje antibakterijski i dvije žlice šećera koje će nahraniti biljke. Postoje i drugi slični trikovi pa se u vodu preporučuje staviti smrvljenu tabletu aspirina, bakreni novčić, prstohvat soli, sodu bikarbonu, tabletu multivitamina ili nekoliko kapi votke. Time se rok trajanja rezanog cvijeća može produljiti i na više od desetak dana. 

Isprobajte neki od trikova, ali imajte na umu da je ipak najvažnije redovito mijenjanje vode i podrezivanje stabljike. Stabljiku odrežite ukoso vrtnim škarama ili nožem jer će uz kosi rez cvijet imati bolji dotok vode. Cvijeće nikada nje stavljajte u blizinu voća i povrća jer može brže uvenuti.  Za svježiji izgled cvijeća možete iskoristiti i lak za kosu. Odmaknite se i poprskajte lakom latice s donje strane. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kad cvijeće uvene, a želite ga ipak zadržati za uspomenu, napravite od njega mješavinu suhog cvijeća. Suhe latice pomiješajte s eteričnim uljima i začinima poput klinčića ili cimeta u štapićima te stavite u ukrasne posudice.

Ruže 

One vole puno vode, ali njihovu održanju ne pridonosi centralno grijanje. Buket crvenih ruža stoga preko noći možete iznijeti na balkon ili prozorsku dasku.

Orhideje

Cvjetove orhideje bolje je ne prskati vodom jer to izaziva truljenje. Tulipanima svaki dan dolijevajte svježe vode i šećera, a gerberima promijenite vodu svaki dan.

Sretni bambus dobar je dar i za muškarce

Želite li pažnjom obasuti dragog, poklonite mu za Valentinovo sretni bambus. Ova sobna biljka ne zahtijeva previše brige, dobro se prilagođava novoj sredini i ne treba puno svjetla. Iako sliči pravom bambusu, ova biljka zapravo pripada porodici ljiljana. Drži se u vazi s vodom, koju treba nadoliti jedanput u dva tjedna.

Osim ruža daruju se tulipani i karanfili

Crvene ruže jesu najprodavanija, ali ne i jedina opcija dara za Dan zaljubljenih. Osim njih, najčešće se daruju tulipani i ljiljani. Ljubičasto-crveni tulipani u turskoj tradiciji simboliziraju savršenu ljubav. Prikladan dar bit će i egzotična orhideja, ali i skromni stručak karanfila.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje