Obavijesti

Lifestyle

Komentari 234

'Da se više žena brine o svojim muževima kao ja o svom, ne bi bilo toliko razvoda na svijetu'

'Da se više žena brine o svojim muževima kao ja o svom, ne bi bilo toliko razvoda na svijetu'

Britanka je mnoge zgrozila odabirom životnog stila te tvrdnjom da mnogi brakovi propadaju zato jer se supruge ne podređuju muževima. Dok cijeli svijet teži ka većoj emancipacij žena, ona voli 'živjeti u prošlosti'

VIDEO

Ona je žena koja je odabrala živjeti život podređen suprugu i obitelji. Bronte Rawlingson (29) iz Velike Britanije ustaje se ranom zorom kako bi suprugu Philu (35) i djeci, Ameliji (9), Fenelli (6) i 18-mjesečnom Theodoru, napravila doručak.

POGLEDAJTE VIDEO male stvari život čine sretnim:

Pokretanje videa...

Trikovi za sreću: Mazite ljubimca, jedite čokoladu... 01:35

Od škole je odustala rano, prvo od troje djece je rodila sa 20 godina, a karijera ju ne zanima. Uživa, kaže, u životu kakav ima. Suprug je vlasnik vodoinstalaterske tvrtke i brine o financijama, a ona o obitelji i kućanstvu. Uvjerena je kako se u takvom načinu života krije tajna dugovječnog braka i sreće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vjerujem da je jedan od razloga tolikog broja neuspjelih brakova i rastava taj što se žene ne ponašaju onako kako muškarci žele. Znam da moj suprug voli biti mažen i pažen. Voli to što sam ja prava žena, jer on tako može biti pravi muškarac. Mi zapravo uravnotežujemo jedno drugo - rekla je i šokirala mnoge svojom izjavom.

Dok se sve više žena u svijetu bori za svoja prava i ravnopravnost, ona je jedna od iznimaka u današnjem društvu. Iako je imala odlične prilike u mladosti, pohađala je dobre škole i imala podršku roditelja, odustala je od vlastite karijere zbog svog uvjerenja da žene trebaju biti u kući i brinuti o obitelji.

Njezin dan započinje u 6 sati ujutro. Svima priprema za doručak ono što vole jesti, tako da na stolu bude svega - od pečenih jaja, svježih palačinki, žitarica, kroasana, smoothieja... 

Potom suprug ode na posao, dio djece u školu, a ona se baci na čišćenje, spremanje, odlazak u trgovinu po namirnice, pripremanje glavnog obroka... Uglavnom, njezin radni dan završava u 23 sata kad se malo opusti i ode na spavanje.

- Volim biti sigurna da su svi sretni i zadovoljni. To je moj posao kao majke i supruge - rekla je i prisjetila se reakcije obitelji i prijatelja kad im je rekla da prekida privatno školovanje jer želi postati majka. 

- Mnogi moji školski kolege danas imaju velike karijere kao odvjetnici i liječnici, ali ja to nisam željela. Željela sam biti majka i supruga, o tome sam sanjala još kao dijete dok sam se igrala s lutkama. Phila sam upoznala na plaži kad sam imala 16 godina. Sa 19 sam ostala trudna, ali ne slučajno, oboje smo željeli biti roditelji - ispričala je i priznala da joj je bilo teško spremiti svoje lutke u garažu kad je napunila 12 godina, ali bila je svjesna kako je ipak prestara da se i dalje s njima igra.

- Moji roditelji su se jako razočarali sa mnom kad sam im rekla kakve planove za život imam i da ne vidim smisao školovanja ako ne želim graditi karijeru. Neću vam lagati, odnos s njima je bio vrlo napet neko vrijeme, jer su silno željeli da idem na sveučilište. Ali, popravio se i danas smo jako dobri, oni često brinu o mališanima - dodala je.

Ispovijest žene koja je ušla u menopauzu sa 42 godine: 'Ubija me to što nikad neću biti majka'
Ispovijest žene koja je ušla u menopauzu sa 42 godine: 'Ubija me to što nikad neću biti majka'

Priznaje da, iako nije zaposlena u nekoj tvrtki, i dalje teško pronalazi malo slobodnog vremena za sebe. Kaže da bi si mogla olakšati život kad bi se oslanjala više na gotove i polugotove proizvode iz trgovina, ali ona želi da njezina obitelj jede zdravu, domaće pripremljenu hranu. Također, trudi se da kuća uvijek blista. Kupaonicu i kuhinju čisti dva puta dnevno. 

- Ne žalim se, uživam u svojoj ulozi žene u pravom smislu te riječi. Svatko sam bira kojim načinom života želi živjeti, a ja sam željela tradicionalnu ulogu žene u stilu pedesetih - rekla je.

- Karijeru ne želim jer bi me ona udaljila od obitelji. Znam mnoge ljude koji ostavljaju djecu dadiljama, no ja želim biti tu za njih. Za mene sveučilište i dobra karijera nisu najvažnije stvari na svijetu kao nekima, i to je u redu. No ipak, u današnje vrijeme je toliki pritisak na žene da se infiltriraju u muško okruženje da se tradicionalna ženstvenost često podcjenjuje i diskreditira. Mnogi smatraju kako nema smisla da obrazovane žene budu domaćice - dodala je, a prenosi The Sun.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 234
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje