Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Desetogodišnja Daisy prodaje slike za 85.000 kuna

Desetogodišnja Daisy Watt prvu je sliku naslikala za djedove i bake kojima je dijagnosticiran rak i pokazala veliki slikarski talenat. Sve što je dosad naslikala prodala je u dobrotvorne svrhe

VIDEO

Desetogodišnja Daisy Watt već je vrlo poznata akvarelistica i neke njene slike prodaju se po cijeni od 10.000 funti, ili nešto manje od 84.000 kuna, pa su je već prozvali 'mini Monetom'.

Daisy je počela slikati u dobi od 6 godina. Tad je naslikala prvu umjetničku sliku za djeda i baku kojima je dijagnosticiran rak. Njezina mama Karen, učiteljica u osnovnoj školi s diplomom iz umjetnosti, uočila je talent kod svoje djevojčice i pitala ju bi li htjela naslikati još nešto i izložiti to platno u lokalnoj galeriji, s ciljem da se slika proda na aukciji u u dobrotvorne svrhe.

POGLEDAJTE VIDEO: Banksyjeva djevojčica s balonom

Pokretanje videa...

01:10

 

Ta druga slika sadržava raspršene tamnije latice cvijeća u formi 'voli me, ne voli' za one kojih više nema i lijepe, svijetle cvjetove za one koji su živi i naslikana je paletom boja od tamnije do svijetle, kao simbol bitke protiv raka koju njezini voljeni prolaze. Privukla je ponude iz cijelog svijeta i prikupila nešto manje od 80.000 kuna. 

POGLEDAJTE VIDEO: Mlada umjetnica Daisy Watt tijekom stvaranja

To njeno djelo postalo je toliko popularno da su kupci iz Kanade i Hong Konga naručili i platili čak 100 printeva.

Od tada, Daisy je na aukciji prodala 25 djela u dobrotvorne svrhe, i to originale i otiske - koji se prodaju po 840 kuna po komadu. Njezina ukupna zarada do sada iznosi nevjerojatnih 420.000 kuna i baš svaki cent je donirala u dobrotvorne svrhe. 

Daisy slika gotovo svaki dan, a originalni radovi i otisci uvijek sadržavaju neku vrstu cvijeća. Najdraže joj je kad se iz studija u kojem slika može preseliti u vrt prepun različitog cvijeća i boja, kako bi pronašla inspiraciju. 

Tijekom lock downa, ova nadarena mlada umjetnica naslikala je dugu koju čine tratinčice, kao počast svima onima koji su na prvoj crti 'brane od korona virusa. Kartice i magneti s preslikama koje je prodala jednako kao i original  donijele su oko 14.200 kuna i sve je donirala Nacionalnoj zdravstvenoj službi.

Kako je postala slavna, organizacija Cancer Research prikazala je jednu od njezinih slika na njihovim zahvalnicama koje se dijele obiteljima čiji voljeni daju donacije. Osim toga, Daisy je već postala i dobitnica nagrade Yorkshire Young Achiever for Arts, a posljednje je četiri godine osvajala je nagradu The Don Valley Festival.

- Tako sam ponosna na nju -  rekla je Daisyna majka Karen za Daily Mail, a prenosi portal Real Simple. 

- Iako je uvijek bila kreativna, otkad je mogla držati četkicu, tek kad je naslikala tu sliku za svoje djedove i bake, shvatili smo da ima nešto posebno, pogotovo što nikad nije polazila satove slikanja. Jednom smo sjedile slikajući tulipane, a ja sam se okrenula prema njoj i rekla: 'U redu, kako ćemo dobiti njihov oblik?'. Ona je umočila kist u tri različite boje i jednostavno počela slikati i to je bio  savršeni tulipan! Ne mora crtati obrise olovkom na papiru i boje uvijek rasprši na pravom mjestu. To je kod nje prirodni talent - priča majka. 

Unatoč velikom uspjehu njenih cvjetnih pejzaža, Karen kaže da se Daisy pomalo stidi svog talenta i ne voli pohvale.

- Stvar je u tome da je ostala sramežljiva i skromna. Zbunjuje ju pažnja i ne vidi zašto oko toga što radi treba stvarati frku. Nadam se da će, kad bude starija, shvatiti koliko je posebno to što radi, kaže mama mlade umjetnice. 

Njene slike možete pogledati na Facebook profilu Daisy Wat Art. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara