Lifestyle

Komentari 0

Dan igranja tenisa: Zabavite se i pazite da loptica ne ode u 'out'

Dan igranja tenisa: Zabavite se i pazite da loptica ne ode u 'out'

Tenis se prvi put pojavio 1800. godine u Engleskoj. Od tada 'bijeli sport' ne prestaje mamiti nove igrače na svoje terene, jer uzbuđenja ima u svakom gemu ili setu

Osim što je vrlo raširen vid rekreacije tenis je i popularan sport, koji je standardno i u programima Olimpijskih igara. Tenis igraju po dva igrača kod pojedinačne igre, odnosno četiri igrača (po dva u jednoj momčadi) kod igre parova. Osnovni cilj igre je reketom uputiti lopticu preko mreže na stranu protivnika na takav način da je protivnik ne uspije vratiti prije nego što loptica drugi puta padne na zemlju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najuspješniji hrvatski tenisač svih vremena je Goran Ivanišević, koji je desetak godina bio u svjetskom vrhu, što je okrunio pobjedom u Wimbledonu. Sredinom 20. stoljeća Hrvatska je dala nekoliko svjetski poznatih igrača koji su nastupali za Jugoslaviju, a bili su nazivani četiri mušketira: Franjo Punčec, Josip Palada, Franjo Kukuljević i Dragutin Mitić.

Proslavite i vi ovaj dan! Unajmite reket i zaigrajte partiju na terenu dugačkom 24 metra s mrežom koja je u sredini visoka 97 centimetara. Potrčite za svakom lopticom jer - nema predaje i pazite da loptica ne otiđe u 'out', odnosno izvan granica terena jer će se u tom slučaju veseliti samo - protivnik! 

Najčitaniji članci