Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'Dani srca' u Opatiji: Radionice, gostovanja stručnjaka, pa i utrka s vrijednim nagradama

'Dani srca' u Opatiji: Radionice, gostovanja stručnjaka, pa i utrka s vrijednim nagradama

Poznato je da je prvi oblik turizma u Opatiji bio upravo zdravstveni na kojem Thalassotherapia temelji svoj dugogodišnji rad. Dani srca u Opatiji počinju 29. rujna i trajat će puna tri dana

VIDEO

Nakon što je ljetna sezona dokazala kako je Opatija kao destinacija itekako primamljiva, prva jesenska manifestacija posvećena srcu, dokaz je kako je posjet Opatiji primamljiv i tijekom jeseni. S jasnom porukom - zdravlje je najvažnije! U godini kada Thalassotherapia Opatija obilježava 65 godina uspješnog poslovanja, ova kultna institucija organizira Dane srca! Sve počinje krajem rujna, točnije 29.9. na Svjetski dan srca kad će se u kraljici turizma, Opatiji, okupiti brojni stručnjaci ukazujući na sve češće probleme sa srcem koji ne pogađaju samo stariju populaciju. 

Poznato je da je prvi oblik turizma u Opatiji bio upravo onaj lječilišni i upravo na tom tragu Thalassotherapia temelji svoj uspješan dugogodišnji rad. Dani srca u Opatiji počinju na dan obilježavanja Svjetskog dana srca 29. rujna i trajat će puna tri dana, a ovom manifestacijom će ova kultna institucija proslaviti 65.godina uspješnog djelovanja.  

- Ponosan sam na odaziv cijele hrvatske kardiologije koja prepoznaje naše putovanje 'izvan okvira' i kardiologije koja čini razliku. Tim putem i nastavljamo - ističe prof.dr.sc.Viktor Peršić, ravnatelj Thalassotherapije Opatija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijekom tri dana (od 29.09. - 01.10) Opatija će tako postati destinacija koja će kroz konferencije, sportske događaje, tematska izlaganja, umjetničke nastupe i izložbu fotografija podsjetiti građane na važnost očuvanja zdravlja kroz kretanje i preventivne aktivnosti. Manifestacija će se održati na nekoliko različitih lokacija, a sve počinje na sam Svjetski dan srca u paviljonu Juraj Šporer gdje će biti  postavljena izložba fotografija na temu „Srce“ renomiranog opatijskog fotografa Petra Kürschnera. Ispred paviljona bit će zanimljivi tematski korneri na kojima će posjetitelji moći kušati zdrave zalogaje napravljene od autohtonih kvarnerskih namirnica, vježbati uz nadzor stručnih osoba, popiti svježe pripremljeni smoothie ili sudjelovati u prezentacijama atraktivnih aktivnosti u jedinstvenom ambijentu. U sklopu manifestacije bit će održan i Simpozij intervencijske kardiologije, uz obilježavanje pet godina intervencijske kardiologije u Thalassotherapiji Opatija.

- Ove godine Opatija slavi 111 godina postojanja šetnice Franje Josipa I, svima znane kao „Lungomare“ pa je upravo to bio motiv da organiziramo veliku utrku kroz Opatiju s popratnim sportskim događanjima pod nazivom Trčimo za srce - ističe prof.dr.sc.Viktor Peršić.

Prijavite se na utrku! 

U subotu, 01. listopada ljubitelji trčanja imat će odličan razlog za dolazak u Opatiju gdje se održava velika utrka „Trčimo za srce“ povodom obilježavanja Svjetskog dana srca. Trčat će se centrom Opatije, ulicama Maršala Tita i Rikarda Katalinića Jeretova do raskrižja za Tošinu te nakon okreta istom trasom natrag do Slatine gdje je i cilj. Start utrke je u 13.00 sati, a samo nekoliko dana nakon početka prijava već je zabilježen velik interes natjecatelja pa organizatori vjeruju kako će utrka postati tradicionalna.

Prijave za utrku koja se održava u sklopu manifestacije ”Dani srca u Opatiji” moguće su putem stranice: www.danisrca.com. Kotizacija iznosi 100 kuna, a svi natjecatelji će u promotivnoj vrećici, osim startnog broja, pronaći i službenu majicu, bočicu vode, poklon sponzora te okrjepu za nakon utrke. Dodjela priznanja natjecateljima održat će se odmah nakon završetka utrke, a nagrade će podijeliti naš poznati promicatelj zdravog načina života - Mario Mlinarić. Svima koju utrku završe organizatori su pripremili medalje.

Točka na 'I' ovog trodnevnog eventa bit će svečana akademija proslave 65 godina Thalassotherapije Opatija na terasi Kristalne dvorane hotela Kvarner uz glazbeni nastup.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno
Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom