Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Deset vježbi koje znače smrt za naslage celulilta 2

Deset vježbi koje znače smrt za naslage celulilta 2
11

Svaku vježbu treba ponavljati 5-10 puta, a posebno se posvetiti onima koje izvodimo teško. Ako je vježba lagana, moguće je da je izvodite pogrešno

VIDEO

Istezanje mišica odlicno djeluje protiv celulita jer “cijedimo” otrove iz tijela te vracamo elasticitet tkivu. Uz tri kljucna faktora - istezanje, vježbe disanja i pokretljivosti zdjelice - drugi tretmani protiv celulita postaju manje važni ili se njihova ucinkost znacajno povecava, kaže Jadranka Brozd.
Želite li zapravo napasti celulit, obratite pozornost i na prehranu. Lejla Kažinic Kreho, clanica britanskog udruženja nutricionista, savjetuje izbjegavanje kave i alkohola te pijenje mnogo tekucine:
- Važno je jesti i dovoljno složenih ugljikohidrata, cjelovitih žitarica, voca i povrca, jer oni poticu metabolizam. Dobro je salatama dodati sjemenke, bucine ili suncokretove, i pojesti jabuku na dan - kaže ona.
Ne brinete li se za zdravlje, ni liposukcija nece pomoci - tvrdi plasticni kirurg Miroslav Kinčl.
- Pacijentima uvijek predlažemo vježbanje i promjenu prehrane - kaže Kincl. Od ostalih tretmana kozmetičarka Zdenka Mihelj preporucuje limfnu drenažu, bandažu (zamatanje u foliju) i vježbanje u vakum-komorama, no napominje da je potrebno 10 tretmana da se vide rezultati.

VJEŽBAJTE ONO ŠTO VAM IDE NAJTEŽE
Vježbe treba ponavljati 5-10 puta, te se posebno posvetiti onima koje izvodimo teško. Ako je vježba “lagana”, ona vam ili nije potrebna ili je nepravilo izvodite. Najbolje je posjetiti fizioterapeuta koji se bavi tom problematikom.

4. POTISKIVANJE KOLJENA KOLJENA
Čvrsto ležeći na leđima tiskajte koljeno prema suprotnom stopalu dok je drugo savinuto i malo razmaknuto od sredine tijela. Bedreni mišići se istežu.

5. POVLAČENJE ZDJELICE
Ležeći na ravnoj podlozi, npr. podu povucite lijevu nogu zdjelicom prema glavi, a desnu od stopala gurajte još niže. Zadržite položaj nekoliko sekundi.
Nakon toga, pomaknite zdjelicu u suprotnom smjeru tako da desnu nogu zdjelicom povućete prema glavi, a lijevu od stopala gurate niže. Zadržite položaj.

6. VJEŽBA S UŽETOM
Uzmite dugačko uže i prebacite ga preko stopala. Istežite stražnju stranu ispruženih nogu preko tijela van u stranu...

7. VJEŽBA S UŽETOM II
... a zatim maksimalno u istu stranu.

8. VJEŽBA ISTEZANJA
Ležeći na trbuhu rukama oslonjenim ispod ramena, podižite se pružajući laktove tako da zdjelica ostane na podlozi. Duboko dišite i opustite mišiće zadnjice i nogu.

9. ISTEZANJE KJLJENA
Lezite na ravnu podlogu spojenih stopala. Između koljena stavite loptu srednje veličine. Čvrsto spajajte noge uz svjesno uvlačenje mišića donjeg dijela trbuha.

10. ISTEZANJE UZA ZID
 Leđa priljubljenih uz podlogu noge stavite uza zid i koljena gurajte što više u stranu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru