Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Deset vježbi koje znače smrt za naslage celulita 1

Deset vježbi koje znače smrt za naslage celulita 1
7

Ako se ne možete riješiti celulita, za to bi moglo biti krivo uvlačenje trbuha ili pogrešan odabir cipela, dok dobra pokretljivost sigurno tjera naslage

VIDEO

Ako se ne možete riješiti celulita, za to bi moglo biti krivo uvlačenje trbuha ili pogrešan odabir cipela.
- Kad uvlačite trbuh, to stvara napetost i bol u donjem dijelu leđa te ometa cirkulaciju u donjem dijelu tijela - objašnjava fizioterapeutkinja Jadranka Brozd.
- Potpetice više od šest centimetra dovode tijelo u neravnotežu i opterećuju kralježnicu. Tijelo se u njima prisilno naginje naprijed u zdjelici i lumbalnom (donjem) dijelu. Ni popularne balerinke posve niskih potplata nisu dobro rješenje jer se tijelo u njima neprirodno naginje prema natrag što također opterećuje kralježnicu. Idealna visina potpetice je od dva do šest centimetara - dodaje fizioterapeutkinja.
- Klasične 'anticelulitne’ vježbe nisu ništa drugo nego vježbe za učvršćivanje mišića nogu i stražnjice. Najčešće se savjetuje vožnja biciklom i uspinjanje stubama. No takve vježbe ne daju potpune rezultate jer jačanjem prednjih natkoljeničnih mišića samo mišićnim nitima izguramo na površinu masne stanice koje su zaglavile u potkožnom prostoru. Vježbe u teretani, gdje utezima toniziramo oslabljele mišiće, također istiskuju masti na površinu. Zbog toga i sportašice katkad imaju izražen celulit. Da biste ga se riješili, potrebno je vratiti pokretljivost donjem dijelu zdjelice. Dva mjeseca pravilnog vježbanja pomoći će vam da se riješite celulita.

JE LI ZA VAŠ CELULIT KRIVO DRŽANJE?
Provjerite jesu li vam stopala jednako oslonjena na podlogu.
Gledaju li oba koljena u istom smjeru - ravno naprijed?
Jesu li vam obje prednje izbočine na zdjelici u istoj visini?
Jesu li ramena u istoj razini i položaju prema stopalima?
Imate li jastučiće s vanjske strane kukova ili unutarnje strane koljena
Gledajući bočno, vidite li prirodni luk donjeg dijela leđa?

1. TRBUŠNO DISANJE
Dišite donjim dijelom trbuha - ne prsno ni gornjim dijelom trbuha. Da biste bolje osjetili pokret, položite ruku na donji dio trbuha.

2. DISANJE S POKRETANJEM
Vježbe mobilizacije zdjelice započnite disanjem donjim dijelom trubuha. Dok udišete, prednje zdjelične izbočine potisnite naprijed i prema stopalima.
Pri izdahu prednje zdjelične izbočine potisnite natrag i prema glavi. Ovakovo disanje povećava pokretljivost zdjelice, potiče cirkulaciju i djeljuje protiv celulita.

3,. VJEŽBA S TRAKOM
Oko lagano raširenih koljena omotajte elastičnu traku ili remen koji će pružati otpor. Savinuta koljena širite uz uvlačenje mišića donjeg dijela trbuha.

4. VJEŽBA S LOPTOM
Privlačite koljeno suprotnom ramenu odmičući stopalo od tijela. Drugu nogu držite ispruženu. Istezat ćete ligamente unutar zdjelice koji blokiraju pokret.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje