Obavijesti

Lifestyle

Komentari 50

Detoks duše i tijela: Lav treba izbjegavati začine, Bik slatkiše

Detoks duše i tijela: Lav treba izbjegavati začine, Bik slatkiše

Zračnim znakovima je potrebna hrana za mozak, a zemljani trebaju izbjegavati rafinirane ugljikohidrate. Donosimo vam popis namirnica koje bi svaki znak trebao imati u svom hladnjaku

VIDEO

Nakon blagdanskih gozbi, vrijeme je za lagane dijete, opuštanje i čišćenje organizma, i fizički i duhovno. Jedno je ono što volimo jesti, a drugo su namirnice koje trebamo uvesti u svoju prehranu kako bismo imali više energije i osjećali se vitalnije. Donosimo vam popis namirnica koje bi svaki znak zodijaka trebao imati u svom hladnjaku, a sve u ime zdravlja i vitalnosti. 

Pokretanje videa...

04:19

Vatreni znakovi - Ovan, Lav, Strijelac

Budući da ste iznimno aktivni i nekad ne znate kad je vrijeme za odmor i predah, potrebno je paziti da ne dođe do velikog unutarnjeg izgaranja, pa je između ostalog dobro prilagoditi i prehranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

OVAN

Dijeta: Ovnovi nove dijete počinju s entuzijazmom, no vrlo brzo odustaju ako se kilogrami odmah ne počnu topiti. Najbolja dijeta za Ovnice sastoji se od riba, svježih salata i voćnih sokova, poput onog od jabuka ili grejpa. Na taj način će uspjeti kontrolirati svoj snažni metabolizam. Što više mijenjajte sastav svojih obroka. 

Jedite: smeđu rižu, banane, voćne sokove, masline, rajčice, luk, salatu, cvjetaču, krastavce, špinat, rotkvice, brokulu, grah, leću, bundeve, orahe, smokve, suhe marelice, češnjak i senf.

Izbjegavajte: prženu hranu, sol i alkohol.

Idealno eterično ulje: ružmarin

Živite u petoj brzini, uvijek ste u pokretu i rijetko si priuštite vrijeme za odmor i relaksaciju. Esencijalno ulje ružmarina ima miris koji će opustiti vaše bolne ili napete mišiće i omogućiti vam da uživate u tišini i samoći. Također ublažava posljedice stresnog načina života jer smanjuje razinu kortizola - hormona odgovornog za vaš borbeni duh. Prepustite se masaži.  

Duhovno čišćenje: Ovan vlada glavom, očima, ušima, mozgom, kosom i licem. 

Neuravnoteženost: Kad energija nije u ravnoteži, dolazi do glavobolje, migrene, gubitka samopouzdanja, problema s curenjem iz nosa i sinusima. Pojavljuju se i akne, problemi s kožom, ekcem, osip ili gubitak kose.

Iscjeljenje: Ako ste potiskivali svoje želje ili pak previše progovarali iz ega, možda je vrijeme da se to dovede u ravnotežu. Nastojte umiriti svoj um i obratiti pažnju na svijet oko sebe.

LAV

Dijeta: Lavovi vole slobodu, dobru hranu i fina pića. Na svu sreću, oni također imaju jak metabolizam koji im omogućuje da ostanu aktivni. 

Jedite: cjelovite žitarice, rižu, agrume, jabuke, breskve, korjenasto povrće (krumpir, mrkve i rotkvice), špinat, brokulu, orašaste plodove, bademe, sjemenke suncokreta i smokve.

Izbjegavajte: začinjenu hranu i mliječne proizvode.

Idealno eterično ulje: češnjak

Srce je osjetljiv organ. Kad ste uzrujani, češće se pojavljuje aritmija. Koristite eterično ulje češnjaka kako biste osnažili zdravlje srca. Također je korisno za otklanjanje preopterećenosti - i fizičke i mentalne. Ako trpite neugodne frustracije, koristite češnjak. Uvijek razrijedite eterično ulje češnjaka ako ga namjeravate nanijeti na kožu. Također ga možete pomiješati s limunovim sokom ili uljem paprene metvice kako biste oslabili njegov jak miris. Ako se osjećate razdražljivo i nervozno, razrijedite ulje i nanesite ga na stopala.

Duhovno čišćenje: Lav vlada srcem, kralješcima i gornjim dijelom leđa.

Neuravnoteženost: može doći do komplikacija sa srcem (aritmija, infarkt, tlak). Dolazi do poteškoća u izražavanju emocija i zatvorenosti prema ljubavi. Može se i očitovati kao nedostatak samopouzdanja, osjećanja stida ili pojave strahova.

Djevica i Jarac najbrže skidaju višak kila, Vaga i Ribe se muče
Djevica i Jarac najbrže skidaju višak kila, Vaga i Ribe se muče

Iscjeljenje: bilo koji oblik kreativnog izričaja često je od pomoći. To uključuje umjetnost, ples, pisanje, glumu itd. Preporučuje se i joga.

STRIJELAC

Dijeta: Za sve rođene unutar ovog vatrenog znaka najbolja hrana za mršavljenje su rajčice i luk te voće bogato vitaminom C. Budući da su skloni pretjerivanjima, trebaju se znati obuzdati od naručivanja gotove brze hrane, a isto tako svesti na minimum korištenje šećera i bilo kakvih slatkiša. Ma koliko vas drugi uvjeravali kako je čokolada nešto najbolje na ovom svijetu, nemojte im vjerovati.

Jedite: cjelovite žitarice, lanene sjemenke, kruške, jabuke, naranče, jagode, korjenasto povrće (krumpir, mrkva i rotkvica), luk, rajčicu, masline, smokve i češnjak.

Pixsell

Izbjegavajte: začinjenu hranu, slatkiše, rafinirani šećer i alkohol.

Idealno eterično ulje: geranija

Kao adstrigentno ulje, geranij stimulira kontrakcije mišića. Ako se bavite sportom ili puno krećete, ovo ulje može biti od pomoći u održavanju zdravih i jakih mišića, kao i kod problema koji se povremeno mogu pojaviti u vašoj muskulaturi. Dodajte par kapi ovog ulja svojim solima za kupanje i uživajte u toploj kupki. Osjećat ćete se opušteno i preporođeno. Imate li problema s kapilarama ili venama, pomiješajte do 30 kapi eteričnog ulja s 50 ml baznog ulja. Nježnim pokretima umasirajte u područje zglobova, oštećenih vena ili kapilara.

Duhovno čišćenje: Strijelac vlada kukovima, bedrima, hipofizom, jetrom. 

Neuravnoteženost: javljaju se problemi s kukovima, jetrom, izvjesna je i sklonost pretjerivanju. Osjeća se snažan nemir kao i nemogućnost dugog boravka na jednome mjestu. Može se manifestirati i kao stagnacija i problemi s učenjem. 

Iscjeljenje: Što više putujte, nova iskustva pomažu u proširivanju životnih horizonata, ali i vlastitog uma. Gode vam vježbe za fleksibilnost kukova.  

RECEPT ZA VATRENE ZNAKOVE: Jednostavna juha od krumpira

Sastojci: 4-5 bijelih krumpira, kuhati u slanoj vodi narezano na kockice i s koricom; 3/4 šalice usitnjenog začinskog bilja: kopar, peršin, bosiljak (po izboru); žličica papra; 2-3 žlice maslinova ulja; 2 žlice Dijon senfa; 2 češnjaka; 1/2 šalice sjeckanog luka; 1/4 šalice jabučnog octa; 2-3 žličice majoneze

Upute: Skuhajte krumpire u slanoj vodi. Dodajte sve sastojke u blender, po želji možete dodati i drugo povrće, kao što je svježi špinat ili celer. Miksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Dodajte vodu po želji. U slast. 

Zračni znakovi - Blizanci, Vaga, Vodenjak

Puno razmišljate, a naglašena mentalna aktivnost često iscrpljuje organizam. Potrebna vam je hrana za mozak, koji upravlja većinom tjelesnih funkcija, pa je važno u svakodnevnu prehranu uključiti sljedeće namirnice. 

BLIZANCI

Dijeta: Blizanci imaju naviku jesti navrat nanos i pri tome odabirati svu moguću nezdravu hranu. Trebali bi tijekom dana češće jesti, ali nikako ne obilne obroke. Isto tako bi trebale izbjegavati kavu i sva ostala pića koja sadrže kofein. Zeleni čaj je jako dobar nadomjestak za kavu. 

Jedite: borovnice, naranče, grejp, sok od grožđa, grožđice, jabuke, salatu, cvjetaču, špinat, mrkvu, celer, zeleni grah, rajčicu, veganski jogurt, bademe, češnjak i đumbir.

Izbjegavajte: kavu, korjenasto povrće (krumpir i rotkvice) i rafinirani šećer.

Idealno eterično ulje: bosiljak

Uvijek ste u nekom pokretu, puno razmišljate i nije vam lako smiriti um. Bosiljak, jedno od moćnijih eteričnih ulja, pomoći će da usporite tempo te mentalne kapacitete upotrijebite u korisne svrhe. Kad se osjećate napeto u nepoznatom okruženju ili kada emocionalna prtljaga postane preteška, bosiljak će povratiti vašu unutarnju ravnotežu. Bosiljak možete koristiti i za izoštravanje mentalnog fokusa. Također možete dodati svježe usitnjeni bosiljak u salatu ili zdjelu juhe od rajčice.

Duhovno čišćenje: Blizanci vladaju umom, mislima, sposobnošću izražavanja te rukama, prstima, ramenima.

Neuravnoteženost: manifestira se kao rastresenost, zbunjenost, bol u rukama, ramenima ili kao strah od progovaranja onoga što je bitno. Prisutna je i sklonost prema ogovaranju ili nepromišljenim izjavama.  

Iscjeljenje: Uravnotežite svoju energiju putem meditacije, boravkom u tišini. Naučite smirivati svoj um i tako se oslobađati mentalnog “smeća” te misli koje se neprestano ponavljaju. 

VAGA

Dijeta: Vage trebaju piti velike količine vode i izbjegavati alkohol i bilo kakva slatka pića, te jesti hranu bogatu proteinima. Muškarcima Vagama preporučuje se da izbjegavaju kekse i slatkiše, te također da jedu hranu bogatu biljnim vlaknima.

Jedite: ribu, plodove mora, avokado, zob, jabuke, grožđe, jagode, cjelovite žitarice, grožđice, špinat, rajčice, grašak, mrkvu, kukuruz, veganski jogurt, orašaste plodove, tamnu čokoladu i bademe.

Izbjegavajte: alkohol, gazirana pića i rafinirani šećer.

Lav u ljubavi mora smiriti svoj ego, Bik pokazati divlju stranu
Lav u ljubavi mora smiriti svoj ego, Bik pokazati divlju stranu

Idealno eterično ulje: tamjan

Nakon svih dnevnih aktivnosti, ljudi koji vas okružuju, a ponekad i iscrpljuju, neophodan vam je komadić mira u kojem se možete očistiti od svih vanjskih utjecaja i povezati sa sobom. Tražite taj neuhvatljivi ‘mir uma’? Tamjan vas može odvesti tamo. On odbija i smanjuje stres. Tri kralja su djetetu Isusu dala tamjan kao simbol božanstva. Ovo ulje ima moć da vas poveže s Izvorom. Ako ste skloni prehladama, bolovima u trbuhu, tamjan ublažava fizičku bol i potiče zdrav imunitet. Utrljajte tamjan u dlanove ili stopala svojih nogu za trenutni poticaj raspoloženja. 

Duhovno čišćenje: Vaga regulira bubrege, urinarni trakt, kožu, endokrini sustav i lumbalni dio kralješnice.

Dreamstime

Neuravnoteženost: Kad energija Vage nije u ravnoteži, osoba je ili previše ovisna ili se ne da vezati. Češće se javljaju problemi s mjehurom, kao što su infekcije, učestalo mokrenje ili bol u leđima. Izvjesna je i bol u donjem dijelu leđa ili osip po koži.

Iscjeljenje: Važno je naučiti kako ostvarivati kompromise, a koji vas ne oštećuju. Dati i udovoljiti drugima, ali pritom ne zakinuti sebe. Ako je prisutna prevelika ovisnost o vezi i drugima, potrebno je pronaći snagu i osjećaj neovisnosti.  

VODENJAK

Dijeta: Za žene rođene u znaku Vodenjaka je važno održavati dijetu s malo masnoća. Trebaju se klonuti bilo kakvog masnog mesa i slatkiša. Njihova idealna dijeta uključuje voće, posebno jabuke i agrume, no također i sušeno voće. Muškarci Vodenjaci bi trebali prestati smišljati ekscentrične kombinacije jela i u svoj život vratiti naviku konzumiranja jednostavne i dobro skuhane hrane.

Jedite: jabuke, naranče, kruške, povrće, kupus, celer, kukuruz, mrkvu, rajčice, brokulu, soju, jogurt, datulje, smokve, češnjak, đumbir i proteinske štapiće.

Izbjegavajte: kavu i rafinirani šećer.

Idealno eterično ulje: limun 

Nekad se previše usredotočujete na druge ljude, na stvari koje vam nisu od koristi. Eterično ulje limuna potiče vaše dobro raspoloženje i pomaže da se usredotočite na pozitivne stvari i usmjerite konstruktivno svoju energiju. Duboko udahnite, opustite se i dopustite limunu da vas odvede do sretnog mjesta. Dodajte eterično ulje u kupku ili upotrijebite sok od limuna u šalici čaja ili hladnom napitku kako bi umirili sinuse.

Duhovno čišćenje: Vodenjak vlada gležnjevima, potkoljenicama, krvožilnim sustavom.

Neuravnoteženost: Stvaraju se ideje o projektima i poslovima koje je nemoguće ostvariti. Dolazi do udaljavanja od stvarnosti. Može doći do problema s donjim dijelom nogu, kao i osjećaj anksioznosti.

Iscjeljenje: Radite stvari koje vas nadahnjuju i okružite se ljudima koji vam pomažu da rastete.

Organic White Almond Milk

RECEPT ZA ZRAČNE ZNAKOVE - Mlijeko od badema, vanilije i cimeta

Sastojci: 1 1/2 šalice sirovih badema; žličica ekstrakta vanilije; 4 šalice vode; prstohvat cimeta

Postupak blanširanja: Blanširajte bademe tako da ih minutu prokuhate u vrućoj vodi. Zatim ih na nekoliko minuta ostavite u zdjeli. Potom u njih ulijte hladnu vodu i ostavite dvije minute. Odstranite kožicu s badema. Stavite oguljene bademe u zdjelu i prekrijte vodom. Neka stoji preko noći.

Izrada bademova mlijeka: U blender dodajte bademe, ekstrakt vanilije i dvije šalice vode. Dobro izmiksajte. Procijedite smjesu kroz vrlo sitno cjedilo ili čistu tkaninu u veliku posudu. Stavite ostatak izmrvljenih badema natrag u blender i dodajte preostale dvije šalice vode. Miješajte 1-2 minute i ponovite postupak cijeđenja. 

Dobiveno mlijeko ugrijte na štednjaku dodajući cimet. Potom ga pustite da se ohladi i ulijte ga u staklenu bocu. Dobro zatvorite. Čuvajte mlijeko u hladnjaku. Rok trajanja je pet dana.

Vodeni znakovi - Rak, Škorpion, Ribe

U prehranu je potrebno uvrstiti namirnice koje sadrže kvalitetne masti. One potiču izgaranje masnoća i povoljno djeluju na kardiovaskularni sustav te smanjuju rizik za bolesti srca i umanjuju osjećaj gladi.  

RAK

Dijeta: Žene rođene u znaku Raka su izuzetno talentirane za kuhanje i imaju veliku potrebu da isprobavaju nove recepte. Zato bi se trebale opredijeliti za raznoliku niskokaloričnu ishranu. Trebaju izbjegavati šećer, kolače, bijeli kruh i pivo. Rakovi se lako uznemire i postanu nervozni, što loše djeluje na njihovu probavu. Zbog toga se moraju striktno pridržavati programa svoje dijete.

Jedite: kruh od integralnog brašna, zobenu kašu, voće, banane, kefir, brokulu, kupus, cvjetaču, rajčicu, repu, bundevu, krastavce, alge, grah i prirodne šećere.

Izbjegavajte: masnu hranu, sol, gazirane napitke, slatkiše i rafinirani šećer.

Idealno eterično ulje: lavanda

Probavne smetnje mogu utjecati na vaše raspoloženje, pogotovo ako potiskujete ljutnju ili strah. Lavanda pomaže uspostaviti probavnu ravnotežu i smiruje želudac. Kad se osjećate malaksalo i bezvoljno, koristite lavandu kako biste ublažili i svoju tjeskobu. Za brz i jednostavan izvor smirenosti, dodajte par kapi lavande na svoj jastuk prije nego što zaspite. 

Duhovno čišćenje: Rak vlada prsima, grudima, trbuhom i plućima.

Neuravnoteženost: Emocije su nekontrolirane. Prisutne su česte promjene raspoloženja, iscrpljenost, pretjerana osjetljivost. Javlja se potreba za samoćom i povlačenjem. Često su prisutne bolesti dišnog sustava, kašalj, bolne grudi i traženje utjehe u hrani.

Iscjeljenje: Učinkovite su vježbe disanja, plivanje, boravak na svježem zraku te lagana tjelovježba. 

Kako dođu do bogatstva: Ovan se nameće, Lav šarmira ljude...
Kako dođu do bogatstva: Ovan se nameće, Lav šarmira ljude...

ŠKORPION

Dijeta: Rođeni pod ovim znakom mogu u sklopu svoje dijete jesti smeđu rižu, zelenu salatu, celer, klice, krastavce, trešnje, naranče i limune. Muški Škorpioni su obično  zaokupljeni svojim poslovima, pa zbog toga često preskaču obroke. Upravo zbog toga bi njihova dijeta trebala sadržavati hranu koja se brzo i lako pripravlja. Škorpioni također vole jako začinjena jela.

Fotolia

Jedite: losos, trešnje, kokosovo ulje, zelenu salatu, poriluk, cvjetaču, luk, rotkvice, rajčice, šparoge, krastavce, repu, grah, leća, maslinovo ulje, kvinoju i bademe.

Izbjegavajte: punomasne proizvode, sol, slatkiše i rafinirani šećer.

Idealno eterično ulje: pačuli

Imate mnogo energije, no ponekad ste skloni ići iz krajnosti u krajnost i ući u situacije koje vas prekomjerno iscrpljuju. Eterično ulje pačulija može vam i dati dodatnu energiju. Dodajte par kapi toplom oblogu i nanesite oblog na čelo za trenutno opuštanje.

Duhovno čišćenje: Škorpion vlada reproduktivnima sustavom, spolnim organima, crijevima i sustavom organa za izlučivanje.

Neuravnoteženost: Prisutan je osjećaj zaglavljenosti u problemu ili čak prebrzo donošenje odluka. Može se također manifestirati kao depresija, manjak libida ili pak pretjerano aktivni libido.

Iscjeljenje: može pomoći meditacija, psihoterapija, pa i učenje tantre. Provođenje vremena u blizini vode donosi emocionalno opuštanje.  

RIBE

Dijeta: Ribe vole dobro pojesti, no nakon toga vrlo često imaju problema zbog svojeg osjetljivog tijela. Kako bi uspjeli pri održavanju dijete, uvijek su im potrebna podrška prijatelja. I žene i muškarci rođeni u ovom znaku trebali bi jesti hranu bogatu željezom. Ukoliko žele zdravo mršavjeti, Ribe bi trebale reducirati količinu soli.

Jedite: srdele, rižu, zob, voće, jabuke, grožđe, naranče, limun, breskve, šljive, povrće, špinat, luk, kelj, grah, datulje i zeleni čaj.

Izbjegavajte: kavu, masnu hranu, šparoge, sol, slastice i rafinirani šećer.

Idealno eterično ulje: čajevac

Poznati ste po svojoj empatiji i osjetljivosti, a ulje čajevca može u tome biti od pomoći na način da izoštri vašu intuiciju te da shvatite koji je najbolji izbor za vas. Također potiče dobro zdravlje i smanjuje upale. Koristite ulje čajevca kada ste nervozni, iscrpljeni i dopustite si mirno i racionalno razmišljanje kada vas obuzmu emocije. Dodajte malo ulja čajevca na toplu, vlažnu krpu i udahnite paru.

Dreamstime

Duhovno čišćenje: Riba vlada stopalima, nožnim prstima, limfnim sustavom i pinealnom žlijezdom.

Neuravnoteženost: Spava se previše ili premalo. Postoji tendencija bijega od stvarnosti (alkohol, sedativi). Prisutna je prevelika zabrinutost i hipohondrija. 

Iscjeljenje: Kako biste uravnotežili energiju, važno je stupiti u kontakt sa svojim duhovnim vodstvom ili istinskom biti. Meditacija je često najučinkovitija. Pomaže i masaža stopala ili hipnoterapija. 

RECEPT ZA VODENE ZNAKOVE - Zobena kaša za doručak

Sastojci: 2 šalice zobenih pahuljica; žličica cimeta; 2 žlice borovnica; žlica lanenih sjemenki; banana; 2 šalice vode; kockica tamne čokolade

Postupak: Zagrijte vodu. Dodajte zobene pahuljice. Kuhajte dvije minute. Maknite s vatre, dodajte cimet i ostale sastojke. Promiješajte. 

Zemljani znakovi - Bik, Djevica, Jarac

Nužno je izbjegavati rafinirane ugljikohidrate zbog kojih se naglo podiže razina šećera u organizmu, a nakon kojeg slijedi nagli pad te osjećaj iscrpljenosti i umora. 

BIK

Dijeta:  Žene rođene u znaku Bika gube težinu polako ali u kontinuitetu. Strpljive su i sklone prihvatiti prelazak na zdravu prehranu. Trebaju izbjegavati bilo kakve kekse, slatkiše i pretjerano masne sosove. Poznato je da muški Bikovi vole puno jesti, no i oni bi se trebali pridržavati istih preporuka kao i njihove ženske kolegice.

Jedite: brusnice, šparoge, repu, cvjetaču, krastavce, špinat, luk, rotkvice, žitarice, bundeve, blitvu, ribu, orahe i hren.

Izbjegavajte: bijeli kruh, kekse i pomfrit.

Idealno eterično ulje: ylang-ylang

Slavite svoju senzualnu stranu s eteričnim uljem ylang-ylanga - blagim, ali učinkovitim afrodizijakom. Istodobno je i opuštajuće, što može pomoći da se oslobodite negativnih emocija koje zadržavate u sebi i obnovite ravnotežu. Ylang-ylang će također sniziti vaš krvni tla. Bilo da ga koristite kao uvod u romantiku ili kao način da smirite živce, dodajte ga u toplu kupku u koju ste unijeli malo Epsom soli. Neka ulje i para preplavljuju vaša osjetila dok voda opušta vaše mišiće.

Duhovno čišćenje: Bik vlada vratom, grlom, štitnjačom, mandulama i gornjim dijelom leđa.

Neuravnoteženost: Pojavljuju se bolovi u gornjem dijelu leđa. Mogući su problemi s vratom, grloboljom i glasnicama. Često se javlja i osjećaj da ste zapeli na mjestu, a prisutan je i strah od promjene ili gubitka nečega.

Iscjeljenje: Njegujte praktičan i metodičan pristup životu koji vam daje osjećaj sigurnosti i organiziranosti stvari. Fokusirajte se na područje grla. To možete učiniti pomoću plavih kristala, pjevanja i iskrenih razgovora.

DJEVICA

Dijeta: Žene Djevice trebaju zaštititi svoj osjetljivi probavni sustav. Za njih je najprikladnija dijeta ona vegetarijanska. I žene i muškarci ovog znaka trebaju pod svaku cijenu izbjegavati brzu hranu, pretjerane količine mesa, jako začinjenu hranu, masnoće te hranu kuhanu s previše biljnih ulja.

Jedite: voćne salate, smoothie od špinata, banane i naranče, lisnato zelje, klice, juhe, sjemenke bundeve, čajeve, müsli i bademe.

Izbjegavajte: grickalice, gazirane sokove i čokoladu.

essential oil and camomile flowers in mortar

Idealno eterično ulje: kamilica

Zbog blagih sedativnih svojstava eterično ulje kamilice olakšat će stanja tjeskobe i zabrinutosti. Koristite ga kako biste usporili životni ritam i umirili srce koje ‘lupa’. Ona također pomaže očistiti tijelo od štetnih toksina i smanjuje emocionalne posljedice živčane napetosti. Eterično ulje melise također će postići slične rezultate, pa biste mogli razmisliti o korištenju ta dva ulja u tandemu. U kupku dodajte ulje kamilice ili ulijte par kapi u svoj omiljeni šampon. Također možete popiti i čaj od ove biljke kako biste otklonili probavne smetnje. 

Duhovno čišćenje: Djevica vlada probavnim sustavom – crijevima, želucem, slezenom. 

Neuravnoteženost: Javljaju se probavni problemi, konstipacija, poremećaji u prehrani, bolovi u želucu, probava je slabija. 

Iscjeljenje: Važno je naučiti pustiti i otpustiti neka od očekivanja kojima se opterećujete. Također je važno umiriti svoj um i shvatiti da je i dobro dovoljno dobro. To je najbolje učiniti kroz meditaciju, bavljenje nečim kreativnim, tjelovježbom. 

Želite li personalizirani horoskop? Isprobaj!

JARAC

Dijeta: Jarčevi najčešće nemaju velikih problema s viškom težine. Ukoliko im se to ponekad dogodi, vrlo brzo se vraćaju u optimalnu formu. Njihova preporučljiva dijeta trebala bi uključivati česte povrtne juhe, salate s malo octa i ulja, te umjerene količine nemasnom mesa, najbolje pilećeg ili purećeg. U svrhu održavanja dobrog raspoloženja, preporučljivo je ponekad pojesti nešto slatko.

Jedite: rižu, voćne salate, juhe, naranče, limun, povrće s kupusom, kukuruz, krumpir, klice, juhe, čajeve, posni sir, smokve, chia i lanene sjemenke.

Izbjegavajte: bijelo brašno, voćni jogurt i čokoladu.

Idealno eterično ulje: eukaliptus

Radoholičari ste i niste od onih koji se znaju dugo odmarati, stoga će vam eterično ulje eukaliptusa biti od pomoći. Ublažit će iscrpljenost i smanjiti bolove u mišićima, što može osnažiti vašu izdržljivost dok se nosite sa svakodnevnim stresom i donosite teške odluke. Patite li od problema s kožom i kosom, ovo ulje može biti od pomoći. Dodajte par kapi ulja u šampon ili u losion za čišćenje lica. Primijetit ćete promjenu. 
 Duhovno čišćenje: Jarac vlada koštanim sustavom, koljenima, zglobovima i zubima.

Neuravnoteženost: Dolazi do problema u radu, često se javlja i tjeskoba. Mogući su bolovi u koljenima kao i zubobolje.

Iscjeljenje: Važno je češće se odmarati, usporiti te istražiti što to uistinu potiče vaše ambicije. Revidiranje dnevnog rasporeda također može biti od koristi – manje rada, više vremena za igru i zabavu.

Club sandwich with cheese, cucumber, tomato, ham and eggs.

RECEPT ZA ZEMLJANE ZNAKOVE - Hrskavi sendvič od krastavaca

Sastojci: žlica maslinova ulja; 2 šnite integralnoga kruha; 2 žlice humusa; žlica sjeckanih maslina; 8-10 tankih kriški krastavaca

Postupak: Zagrijte roštilj tavu. Utrljajte maslinovo ulje na jednu stranu obje šnite kruha, a zatim položite kruh na tavu i to na nauljenu stranu. Na suhu stranu dodajte i namažite humus. Zatim dodajte sloj maslina, a zatim krastavce. Preklopite sendvič i stavite u roštilj tavu. Pecite 4-5 minuta na svakoj strani ili dok ne počne dobivati boju.

NAJVEĆI ZAVODNICI ZODIJAKA: Škorpioni su opasni i neodoljivo seksi, ali to je ništa u usporedbi s ovim znakom!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru