Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Disneyjevi klasici su opet s nama!

Ne propustite priliku i razveselite svoju obitelj. Uživajte u najljepšim Disneyjevim pričama koje su Egmont i 24sata odabrali za vas. Neka čarolija uđe i u vaš dom

Foto: mondo
1 komentara

Disneyjeva priča o dvjema sestrama, Ani i Elzi, imala je veliki utjecaj na generaciju djece, ali i odraslih. Prošle su godine, a možda i desetljeća, otkada je jedan film uspio steći tako veliku popularnost i tako brzo postati dio odrastanja mnoge djece, a posebice djevojčica, diljem svijeta. Ana i Elza su princeze, kao i mnoge druge Disneyjeve junakinje, ali djeca su se s njima vrlo snažno poistovjetila. Snježno kraljevstvo (Frozen) postalo je kulturološki fenomen. Film je zaradio 1,2 milijarde dolara, a Disney je nakon velikog uspjeha razvio Snježno kraljevstvo kao zasebnu franšizu.

Nadahnuto Andersenovom Snježnom kraljicom, Snježno kraljevstvo je priča o ljubavi dviju sestara, koja nadvlada sve prepreke i osigura sretan kraj. Predivna glazba i pjesma Puštam sve (Let it Go), koja je na Youtubeu pregledana više od 2 milijarde puta, postala je neizostavan dio dječjih rođendanskih proslava.

Ana i Elza su sestre koje žive u sretnoj obitelji u živopisnom kraljevstvu Arendelle sve dok se ne otkrije da Elza ima moći koje su veoma opasne. One je razdvajaju od radoznale i razigrane mlađe sestre Ane. Nakon smrti roditelja i godina odrastanja princeza Elza postaje kraljica i tada počinje zaplet ove uzbudljive priče.

Iako je bilo za očekivati da će Ana biti princeza s kojom će se mnogi identificirati, zapravo je omiljeniji lik postala Elza, princeza čiji su problemi i posljedice njezinih postupaka djelovali stvarnije. Zanimljivo je izigravanje stereotipa – pojavljuje se zgodni princ, ali on je zao, dok je osoba koja ima čarobne moći i koja je “pogriješila”– zapravo dobra.

Cijeli zaplet razrješavaju žene – dvije sestre, koje spašavaju kraljevstvo nesebičnošću i spremnošću da se žrtvuju jedna za drugu i kraljevstvo. Čine to svojim srcem i trudom, a ne čarolijom, kao što to ne čini ni princ “poljupcem prave ljubavi”.

Iako tijekom priče pomišljamo da se “prava ljubav, koja jedina može otopiti srce od leda” krije u partnerskim odnosima, Ana i Elza u prvi plan ističu sestrinsku ljubav kao najjaču i najvažniju, dovodeći u prvi plan obitelj kao temelj svih odnosa.

Snježno kraljevstvo je topla, slojevita i neobična priča koja je zaslužila svoje mjesto u Disneyjevoj kolekciji za sva vremena.

Novu knjigu potražite na kiosicma i u Hrvatskoj pošti po cijeni 29,90 kuna

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message