Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Disneyjevi klasici su opet s nama!

Disneyjevi klasici su opet s nama!
1

Ne propustite priliku i razveselite svoju obitelj. Uživajte u najljepšim Disneyjevim pričama koje su Egmont i 24sata odabrali za vas. Neka čarolija uđe i u vaš dom

VIDEO

Disneyjeva priča o dvjema sestrama, Ani i Elzi, imala je veliki utjecaj na generaciju djece, ali i odraslih. Prošle su godine, a možda i desetljeća, otkada je jedan film uspio steći tako veliku popularnost i tako brzo postati dio odrastanja mnoge djece, a posebice djevojčica, diljem svijeta. Ana i Elza su princeze, kao i mnoge druge Disneyjeve junakinje, ali djeca su se s njima vrlo snažno poistovjetila. Snježno kraljevstvo (Frozen) postalo je kulturološki fenomen. Film je zaradio 1,2 milijarde dolara, a Disney je nakon velikog uspjeha razvio Snježno kraljevstvo kao zasebnu franšizu.

Nadahnuto Andersenovom Snježnom kraljicom, Snježno kraljevstvo je priča o ljubavi dviju sestara, koja nadvlada sve prepreke i osigura sretan kraj. Predivna glazba i pjesma Puštam sve (Let it Go), koja je na Youtubeu pregledana više od 2 milijarde puta, postala je neizostavan dio dječjih rođendanskih proslava.

Ana i Elza su sestre koje žive u sretnoj obitelji u živopisnom kraljevstvu Arendelle sve dok se ne otkrije da Elza ima moći koje su veoma opasne. One je razdvajaju od radoznale i razigrane mlađe sestre Ane. Nakon smrti roditelja i godina odrastanja princeza Elza postaje kraljica i tada počinje zaplet ove uzbudljive priče.

Iako je bilo za očekivati da će Ana biti princeza s kojom će se mnogi identificirati, zapravo je omiljeniji lik postala Elza, princeza čiji su problemi i posljedice njezinih postupaka djelovali stvarnije. Zanimljivo je izigravanje stereotipa – pojavljuje se zgodni princ, ali on je zao, dok je osoba koja ima čarobne moći i koja je “pogriješila”– zapravo dobra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cijeli zaplet razrješavaju žene – dvije sestre, koje spašavaju kraljevstvo nesebičnošću i spremnošću da se žrtvuju jedna za drugu i kraljevstvo. Čine to svojim srcem i trudom, a ne čarolijom, kao što to ne čini ni princ “poljupcem prave ljubavi”.

Iako tijekom priče pomišljamo da se “prava ljubav, koja jedina može otopiti srce od leda” krije u partnerskim odnosima, Ana i Elza u prvi plan ističu sestrinsku ljubav kao najjaču i najvažniju, dovodeći u prvi plan obitelj kao temelj svih odnosa.

Snježno kraljevstvo je topla, slojevita i neobična priča koja je zaslužila svoje mjesto u Disneyjevoj kolekciji za sva vremena.

Novu knjigu potražite na kiosicma i u Hrvatskoj pošti po cijeni 29,90 kuna

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'