Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Dizajnirali sklonište za slučaj pandemije, invazije i katastrofe

Dizajnirali sklonište za slučaj pandemije, invazije i katastrofe
1

Ruska arhitektonska tvrtka Modern House razvila je planove za CyberHouse Life, sklonište za sudnji dan koji bi zaštitilo svoje stanare u nuklearnoj katastrofi, zombi invaziji ili virusnoj epidemiji

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

PREDIVNE KUĆE ZA ODMOR BLIZU ZAGREBA - IZLIJEČIT ĆE SAV STRES

Kako se koronavirus i dalje širi diljem svijeta, jedna od mnogih mjera koje se poduzimaju je kako se pripremiti i kako se očuvati unutar svoja četiri zida usred ove pandemije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ruska arhitektonska tvrtka Modern House jedna je od nekoliko tvrtki koje se bave dizajniranjem skloništa u slučaju globalne katastrofe, piše Business insider.

Tvrtka koja također dizajnira i tradicionalne domove razvila je planove za CyberHouse Life, sklonište za sudnji dan koji bi zaštitio svoje stanare u nuklearnoj katastrofi, zombi invaziji ili virusnoj epidemiji. Tvrtka je također rekla da bi posebno štitilo od koronavirusa koji je zarazio više od 349.000 ljudi širom svijeta i proširio se u najmanje 167 zemalja.

U postu na Instagramu, tvrtka je napisala: 'Na zahtjev kupaca razvija se sustav zaštite od koronavirusa i radioaktivne prašine.'

Evo kako bi kuća izgledala kada bi se izgradila:

Projekt CyberHouse Life dio je rastuće industrije skloništa koja je odgovorila na javnu potražnju za sigurnim kućama u slučaju globalne katastrofe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Встречайте: Дом премиум класса CyberHouseLIFE Впечатляющий дизайн, совершенные конструкции, долговечные материалы, зеленые технологии. Прочный монолитный бетон, сверхпрочная сталь, пуленепробиваемые стекла. Вы по-прежнему в полной безопасности. ⠀ Подробное описание читайте в предыдущем посте. ⠀ Meet: Premium house CyberHouseLIFE. ⠀ Impressive design, sophisticated constructions, durable materials, green technology. Strong monolithic concrete, heavy-duty steel, bulletproof glass. You are still completely safe. ⠀ Read the details in the previous post ⠀ #modernhouse #проектдома #проектдомаспб #дизайнинтерьера #ландшафтныйдизайн #архитекторспб #архитектура #строительстводомовспб #строительствоспб #проектированиедома #проектдомаспб #современныйдом #architecture #interiordesign #cyberhouse #tesla #cybertruck #кибердом #киберхауз #organichouses #organicarchitecture #дизайнерспб #дизайнспб #greenarchitecture #greentechnologies #naturehouses #life #houseforlife

Objavu dijeli Modern House (@modern_house_spb)

Još uvijek nije objavljena cijena, ali kuća ima 3.230 četvornih metara i može primiti šest do deset osoba u slučaju katastrofe.

Izradila bi se od teškog čelika, neprobojnog stakla i 'integriranih sustava od zračenja i mikrobiološke zaštite'. Autonomna geotermalna toplinska pumpa kontrolira bi temperaturu u kući. Također, bila bi izrađena od monolitnog betona, jedinstvenog bloka betona za čvršću gradnju.

Zidovi kuće bi bili pod takvim kutom da bi sprječavali ulazak uljeza. Sigurnost je na prvom mjestu, stoga bi ova kuća imala blindirane prozore. 

Kompleks se sastoji od dvije zgrade - jedna je za garažu i kuću za goste, a druga je glavna višestambena rezidencija, navode iz tvrtke.

Rusku kompaniju inspirirala je Tesla, konkretno tvrtka Cybertruck. Cybertruck, odnosno kamionet, predstavljen je u studenom 2019. godine i opisan je kao 'postapokaliptičan'.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

STARI PROSTOR ISPOD STEPENICA JE PRETVORILA U PRAVU GAMING SOBU

POGLEDAJTE VIDEO (Suzana Mančić) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:58

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku