Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Djeca će jesti više zdravog voća ako ga vide na stolu

Djeca će jesti više zdravog voća ako ga vide na stolu
1

Djeci se ne smije zabranjivati nijedna vrsta hrane, ali se zato može kontrolirati koliko što jedu, smatra Stephan Macchi, urednik rubrike Lifestyle na jedan dan

VIDEO

Nema sumnje da je roditeljima iznimno teško organizirati zdrav obrok za školu. Posebno ako se mnogi srame jesti ono što im je mama spremila jer većina vršnjaka jede u školskoj kantini, slaže se gastroguru Stephan Macchi. No ono što ondje jedu ne smatra nimalo dobrim izborom.  

Djeca u školi dobivaju smrdljive paštete, što nikako nije dobro, kaže Stephan

- Školski obroci su najgori. Djeca dobivaju smrdljive paštete, a nije dobro da doručkuju krišku kruha i paštetu. Žalosno je što djeca moraju ispaštati zbog lošega financijskog stanja u zemlji. Ali djeca zato mogu kod kuće pojesti kvalitetan doručak, jesti zdrave pahuljice ili müsle ili nešto drugo prema izboru roditelja. Pritom treba paziti na izbor pahuljica jer su mnoge od njih pune šećera, pa je bolje izabrati müsle i kombinirati ih s voćem - predlaže Stephan. Djeci također treba davati što više voća te ga u kući držati na vidljivome mjestu, a sakriti slatkiše.

- Ne možete zabraniti djeci bombone, ali možete kontrolirati koliko ih jedu. Djeci je roditeljska ljubav veća kompenzacija nego slatkiši i na to treba paziti - iskren je Stephan, koji ima dvoje djece. Ako mališani u kući nemaju pristup nezdravim sokovima i slatkišima, neće ih ni jesti, pa će roditelji već time puno napraviti za djecu.

.>>> Djetetova pretilost nije mali problem jer će patiti poslije, a i zato što su druga djeca oštra

>>> Neka djeca uvijek jedu voće i povrće, nasjeckane jabuke, kruške, slatke mrkve, banane itd., savjetuje Stephan.

>>> Za stvaranje zdravih prehrambenih navika u djece potrebno je puno vremena, strpljenja, ali i novca, no to će se isplatiti.

>>> Roditelji trebaju biti svjesni da će educirana djeca biti umjerena u svemu. Zabrane će ih samo potaknuti na pretjerivanje.

>>> Djecu je dobro upoznavati s različitim vrstama hrane jer je kod djece edukacija jako bitna, a time i dugoročne navike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje