Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
70 komentara

Djeca idu u crkvu, pa ih ne bi vodio na sestrino gay vjenčanje

I dok mnogi misle kako svatko slobodno bira kome će dati i iskazati ljubav i zakleti se da će ista biti vječna, jedan nas je otac podsjetio kako postoje i oni koji vjeruju da je grijeh biti gay

24 sata
Foto: 24 sata
70 komentara

Anonimni je Amerikanac nedavno izazvao pravu 'buru reakcija' na portalu Reddit, nakon što je napisao kako ne želi da njegove tri kćeri prisustvuju vjenčanju njegove mlađe sestre koja se udaje za drugu ženu. Napisao je da  dolazi iz stroge kršćanske obitelji, a da 'homoseksualnost nije dio Božje riječi".

Ipak, piše i kako voli svoju sestru i da je ona super kao osoba, te da na početku nije htio svojim kćerima zabraniti sudjelovanje u tetinom velikom danu. Ipak je, piše, zabrinut da će njegova sestra s tim što je gay 'zbuniti'  djecu.

Zato je online potražio savjet:

- Imam prilično cool mlađu sestru (24) i tata sam triju krasnih djevojčica od dvije, pet i devet godina. Sestra je u tinejdžerskim godinama izlazila s muškarcima i uvijek sam pretpostavljao da će tako i ostati. Međutim, sada se udaje za ženu. Supruga i ja smo se prije veselili kad je dolazila k nama, a djeca su uživala u njenom društvu.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Kaže i da mu je sestra rekla da bi htjela da on i žena dođu na vjenčanje, te da bi htjela da joj njihova najstarija kći bude djeveruša. 

- I ja i supruga, a i moja djeca smo odgojeni kršćanski, a djevojčice vodimo u crkvu svake nedjelje. Homoseksualnost nije dio Božje riječi. Mislim da bi moje kćeri zbunio odlazak u crkvu s jedne strane, i gay vjenčanje s druge - napisao je.

Dodaje i da njegove djevojčice obožavaju svoju tetu, ali da razmišlja o tome da ih ostavi doma na dan njenog vjenčanja i kaže sestri da mu sjepreteško nositi se sa svim tim.

Dreamstime ISCRPLJUJUĆE STANJE Noću češće mokrite? Nokturija može ukazati na tešku bolest

Njegovu objavu je komentiralo više od tisuću ljudi objašnjavajući svoja stajališta - a mnogi su bili zaprepašteni s odlukom da djevojčice ostavi doma.

PA/PIXSELL | Autor: PA/PIXSELL, Reuters/PIXSELL Foto: PA/PIXSELL, Reuters/PIXSELL

- Nemoj učiti djecu da homoseksualce gledaju na drugačiji način, bez obzira na to kako vaš pastor tumači Bibliju - napisao mu je jedan komentator.

- Samo ih odvedi na vjenčanje. Ako pitaju zašto se dvije žene vjenčaju, samo im reci da sestra voli svoju djevojku kao što tata voli mamu. Neće više ništa pitati - napisao je drugi. 

Bilo je, naravno, i onih koji su se složili s tim da djeca nemaju što raditi na vjenčanju dvije žene, i da je najbolje da ih ostavi doma, ali i onih koji su mislili da ni on ne bi trebao ići. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message