Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Dječak (7) zaradio 22 milijuna dolara - u samo godinu dana

Forbes je objavio top listu YouTubera sa najvećom zaradom u 2018. godinu, a maleni Ryan je zauzeo prvo mjesto. Na posljednjem, 10. mjestu je Logan Paul sa zaradom od 14,5 milijuna

VIDEO

Ryan (7) je dječak iz SAD-a koji je u samo godinu dana zaradio vrtoglavih 22 milijuna dolara i time zasjeo na prvo mjesto ovogodišnje Forbesove liste YouTube zvijezda koje zarađuju najviše

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:03

Njegova zarada se gotovo udvostručila u odnosu na 2017.. U obzir se uzeo period od 1. lipnja 2017. do 1. lipnja 2018. godine. Njegov kanal Ryan ToysReview bavi se recenzijom igračaka. Dječak dobiva razne najnovije igračke i ocjenjuje ih.

Najgledaniji njegov video bilo je otvaranje gigantskog jajeta u kojem se nalazila Pixarova igračka automobil - pogledan je više od 900 milijuna puta. Kanal mu ima više od 17 milijuna pretplatnika, a uglavnom se radi o djeci u dobi između tri i sedam godina. Dječak je proširio posao na svoju liniju igračaka dostupnih u trgovinama - uglavnom se radi o divovskim jajima ispunjenih raznim igračkama. 

Njegova majka je bila nastavnica kemije u srednjoj školi i dala je otkaz kako bi pomagala sinu u poslu. Otac mu radi kao građevinski inženjer. Majka je opisala kako je sve počelo.

- Prije je Ryan bio strastveni gledatelj recenzije igračaka, posebno onih koje su bile usredotočene na one vezane za lokomotivu Thomas. Jednog dana me pitao: 'Kako to da ja nisam na YouTubeu kada su sva druga djeca tamo?'. Tako smo odlučili da bi to mogli i napraviti. Odveli smo ga u dućan po prvu igračku, mislim da je to bio Lego vlak - rekla je.

Ryan ima dvije mlađe sestre blizanke koje se ponekad pojave u videima.

Forbes: Top 10 ljudi s najvećom zaradom na YouTubeu 2018.

1. Ryan - 22 milijuna dolara

Kao i svaki drugi sedmogodišnjak voli Lego kockice, vlakove, automobile, a vole ih i njegovih 17 milijuna pretplatnika.

2. Jake Paul - 21,5 milijuna dolara

To je mlađi brat Logana koji je zauzeo 10 mjesto. Imao je više od 3,5 milijardi pregleda na svojim rap pjesamama i raznim prankovima.

3. Dude Perfect - 20 milijuna dolara

Ova peteročlana športska ekipa (Coby i Cory Cotton, Garrett Hilbert, Cody Jones i Tyler Toney) specijalizirana je za vještine koje zahtijevaju spretnost te za komplicirane trikove - recimo, video u kojemu bacaju ping-pong loptice i tako pokreću domino pogledan je 175 milijuna puta.

4. DanTDM - 18,5 milijuna dolara

Daniel Middleton, britanski igrač koji se specijalizirao za Minecraft, već šest godina igra igrice pred kamerama, a prati ga čak 20,7 milijuna ljudi.

5. Jeffree Star - 18 milijuna dolara

Make-up umjetnica koja ima i svoju liniju kozmetike 'Jeffree Star Cosmetics' na kojoj, procjenjuje se, zarađuje oko 100 milijuna dolara godišnje.

6. Markiplier - 17,5 milijuna dolara

Na svojem PS4 je gotovo po cijele dane, i tako svaki dan. Ovaj igrač je podrijetlom sa Havaja.

7. Vanoss Gaming - 17 milijuna dolara

Duhoviti kanadski igrač Evan Fong igra Call of Duty i Assassin Creed. Osim toga, gradi i hip-hop karijeru, ali glazba mu do sada nije bila ni približno isplativa kao YouTube kanal.

8. Jacksepticeye - 16 milijuna dolara

Brbljiv i energičan Seán McLoughlin najpopularniji je YouTuber u Irskoj zahvaljujući njegovom šarolikom komentiranju video igara. Napravio je seriju za Disney i razvija ekskluzivni sadržaj za live streaming platformu Twitch.

9. PewDiePie - 15, 5 milijuna dolara

Skandal nije zaustavio Felixa Kjellberga, švedskog igrača sa 72,5 milijuna sljedbenika. Unatoč prošlogodišnjem skandalu zbog antisemitskih videa, oglašivači su mu se vratili i plaćaju mu do 450.000 dolara za sponzorirani videozapis.

10. Logan Paul - 14,5 milijuna

U siječnju 2018. godine izbačen je sa programa YouTube’s Google Preferred, koji nudi povoljne cijene oglasa na popularnim kanalima, nakon što je snimio video u Japanu koji pokazuje samoubojicu kako visi s drveta. Ispričao se.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam