Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Dobro raspoloženi unatoč smrzavanju i manjku Sunca

Dobro raspoloženi unatoč smrzavanju i manjku Sunca
1

Ako je vrijeme loše za šetnju ili odlazak do teretane, vježbajte doma. Posegnite za pahuljicama, čaju s prijateljima i sumornost zimskih dana začas će nestati...

VIDEO

Niske temperature i sivo nebo zimi mogu pokvariti raspoloženje, no kako bi ga popravili ne znači da morate otputovati na Bahame, već se samo posvetiti sebi. Za vrijeme zimskih mjeseci kada je temperatura ispod nule teško je skupiti motivaciju za odlazak u teretanu, ali vježbanje će podići raspoloženje, pomoći da ostanete fit preko zime i izbaciti negativnu energiju. Vježbanje na svježem zraku, pa makar to bila i šetnja razbudit će duh, ali ako vam vrijeme ne ide na ruku, pomoći će i vježbanje pred televizorom uz DVD.

Uz zobene pahuljice raste serotonin

Pokušajte odoljeti pozivu masne, slatke hrane te za dobro raspoloženje jedite hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama, dobrim ugljikohidratima (cjelovite žitarice i povrće), proteinima i vitaminom B. Nutricionisti predlažu zobene pahuljice za doručak jer povećavaju razinu serotonina, kemikalije koja daje osjećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti.

Družite se s drugima

Medvjedi mogu spavati zimski san, ali to ne znači da bi se ljudi trebali sakriti u svoje kuće tijekom zime. Druženje je vrlo snažan način da poboljšate raspoloženje pa će kava ili čaj s prijateljima učiniti svoje.

Sklonost zimskim užicima

Sljedeći put kad počnete razmišljati o smrznutim prstima i nosu, preusmjerite misli na pozitivne stvari kao što je mogućnost da pijuckate čaj u toplom domu. Pokušate li uživati, a ne strepiti što je oko vas, optimistične misli će zamijeniti negativne.

Razmišljajte o putovanju

Planiranje putovanje ili čak samo razmišljanje o njemu u bliskoj budućnosti može vas učiniti sretnima, navodi se u studiji u časopisu Quality of Life. Ako imate slobodno vrijeme i novac krenite na putovanje, a ako ne, započnite istraživati gdje je najbolje otići u kasno proljeće ili ljeti. 

Sunce suzbija uspavanost

Za loše raspoloženje može biti kriv i nedostatak vitamina D, koji se proizvodi tijekom izlaganja kože UVB zrakama. Sunčeve zrake zimi često nisu dovoljno jake da bi potaknule proizvodnju vitamina D, a tada se dobro obratiti lječniku kako bi ustanovio manjka li vam vitamina te pomogne u njegovoj nadoknadi. Sunce povećava razinu serotonima te suzbija melatonin, kemikaliju koja uspavljuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje