Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Dom obojen bojama dragulja čini prostor veselijim i svježim

Dom obojen bojama dragulja čini prostor veselijim i svježim
4

Rubin-crvena, smaragdnozelena ili tirkiznoplava stvaraju udoban i topao ugođaj, ističu dobre strane svake prostorije u domu, ali također mogu i prikriti mane

VIDEO

Intenzivne boje dragoga kamenja, poput rubina, smaragda, safira ili topaza, dramatične su i upečatljive kad se upotrebljavaju u uređivanju interijera jer ih osvježavaju. Bogatstvo tih boja i intenzitet mogu u prostorijama nježnije boje učiniti dosadnim i beživotnim. Zato ih je najbolje kombinirati s jednako jakim tonovima ili s potpuno neutralnim poput sive i crne. Boje dragoga kamenja mogu istaknuti najljepše karakteristike pojedinih prostorija, ali i prikriti mane. Primjerice, velika prostrana soba s puno svjetla može djelovati poprilično zastrašujuće, a intimnija može postati oboje li se zidovi smaragdnozelenom. No također draguljne boje mogu istaknuti udobnost male prostorije.

- Neke nijanse poput plavo-zelene ili rubin-crvene s reflektirajućim detaljima poput pozlaćenih okvira i srebrnkastog stakla učinit će sobu ugodnijom, pa se ljudi u maloj sobi neće osjećati zarobljeno - kaže dizajnerica interijera Jessica Becker iz Providencea. Da bi prostorije izgledale skladno, a ne kaotično, najbolje je odabrati komade namještaja u bojama sličnih intenziteta.

Premazi stvaraju "noćni klub" ili suhoparnu sobu

Bojenje zidova u crveno sigurno će učiniti sobu energičnom, no sjaj utječe na boju, pa treba pripaziti na završni premaz. Mat premaz učinit će boje dragulja tamnim i suhoparnim, a polusjajni može podsjećati na noćni klub. Kako se ne bi pretjeralo, najbolje je izabrati sredinu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Boje se kombiniraju s materijalima

Biraju li se veliki komadi namještaja u tonovima dragoga kamenja, valja obratiti pozornost na materijale. Jake boje imaju još veći učinak na reflektirajućim materijalima poput baršuna i svile. Tamniji tonovi pristaju kožnatom namještaju, a tirkizna sofa odličan je kontrast “čokoladnim” zidovima. 

Živopisni detalji suprotstavljaju se neutralnima

Mali ukrasni detalji u bojama dragoga kamenja djeluju osvježavajuće. Budući da su živopisni, bolje se držati jedne boje nego uzoraka zato što mogu izgledati neukusno. Dizajneri preporučuju varijacije boje ili eksperimentiranje kombinacijama. Tako će se, primjerice u neutralnoj kuhinji, isticati nijanse ružičaste. 

Jače boje daju poseban ugođaj

Primjerice, smaragdnozelena u dnevnom boravku učinit će ga prijateljskim tijekom dana, a tajanstvenim noću. Zanimljive svjetiljke ili jastuci intenzivnijih boja također će oživjeti sobu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno