Lifestyle

Komentari 93

Domaći blogeri pokazali kako kuhati s cvijećem, fino i slasno

Domaći blogeri pokazali kako kuhati s cvijećem, fino i slasno

Puno vrsta cvijeća je jestivo, a kuhanje s njim nije baš svima poznato. Hrvatski blogeri pokazali su kako ih odlično pripremiti i pri tom najavili prekrasni Floraart

Ako vas je oduvijek fasciniralo kuhanje s cvijećem, domaći blogeri otkrit će vam tajne tog umijeća. Kako bi najavili ovogodišnji zagrebački sajam cvijeća Floraart udružili su snage i napravili cvjetne delicije. Hrana i cvijeće idu zajedno jer je puno cvjetova jestivo, a među njima su maćuhice, dragoljub te cvjetovi vlasca, tikvica i bazge. Iskoristite njihovu sezonu i pripremite prekrasna jela koja izgledaju poput umjetničkih djela.

U Floraartu i ove godine možete uživati na Bundeku, ali i uključiti se u radionice i predavanja. Tako možete saznati kako presaditi kaktus, napraviti cvjetne ukrase te više o autohtonim orhidejama. Za djecu je osmišljen bogat program s predstavama i čitanjem priča. 


Pogledajte što su blogeri pripremili:

Šarena salata s maćuhicama (blog "O slanom i slatkom" Sandre Rončević)

Sastojci:
• mješavina zelenih lisnatih salata - mladi špinat, baby blitva, hrastov list, rukola, listovi salate kristalke ili puterice
• šaka maćuhica različitih boja
• sol
• maslinovo ulje
• aceto balsamico

Postupak:

Jaffa cvjetne žele kapljice (blog "Darkova web kuharica" Darka Kontina)

Sastojci:
• 2 kom Jaffa soka (okus po želji) 
• 250 ml vode
• 3 listića želatine u listićima (5 g)
• 4 kom prazne ljuske jajeta 
• 8 kom jestivog cvijeća

Postupak:

Pohani cvjetovi tikvica na rimski način (Blog "O slanom i slatkom" Sandre Rončević)

Sastojci:
• 10-12 kom cvjetova tikvica 
• 100 g mozzarelle
• 10-12 manjih fileta inćuna  
Za tijesto:
• 100 g rižinog brašna ili glatkog pšeničnog brašna
•  200 ml ledene vode
•  sol
•  ulje za prženje (suncokretovo)

Postupak:

 

Cvjetna salata (blog COOKAM I GUŠTAM Tanje Pastuović Klaić) 

Sastojci:
• 1 šaka listova zelene salate 
• 1 šaka listića kiselice
• cvjetovi i listići dragoljuba
• cvjetovi vlasca
• feta sir
• poširano jaje

Za preljev: 
•    maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar

Priprema:

Cvjetovi bazge u tempuri (blog "COOKAM I GUŠTAM" Tanje Pastuović Klaić)
 

Sastojci:
• 10-ak kom cvjetova bazge
•  ulje za prženje

Za tempuru:
• 1 žumanjak 
• 1 čaša glatkog brašna
• 1 čaša ledeno hladne mineralne vode
•  malo soli

Priprema:

Najčitaniji članci