Obavijesti

Lifestyle

Edukacijom do financijski pismenih novih generacija

Edukacijom do financijski pismenih novih generacija
2

Ekonomska klinika i GRAWE potpisali ugovor o suradnji na projektu „Financijska pismenost u osnovnim školama“

Predstavnici studentske udruge Ekonomska klinika i Igor Pureta, predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska d.d. potpisali su u Core Incubatoru Ugovor o suradnji na projektu „Pomažemo velikima, zašto ne i malima?“.

Ekonomska klinika neprofitna je organizacija koja okuplja tim proaktivnih studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji u suradnji s mentorima pružaju usluge besplatnog savjetovanja građanima, poduzetnicima i neprofitnim organizacijama te provode aktivnosti kojima je cilj podizanje opće razine ekonomske pismenosti i poduzetničke klime.

Potaknuti statističkim podacima koji pokazuju da najmanju razinu financijske pismenosti u Hrvatskoj imaju mlađi od 19 godina, Ekonomska klinika razvila je projekt kojim smo krenuli od najmlađih članova zajednice“, izjavio je Domagoj Matezović, predsjednik udruge. „Projekt „Pomažemo velikima, zašto ne i malima?“ za osnovnoškolce provodimo kroz niz interaktivnih radionica u kojima im kroz igru i priču prilagođenu njihovoj dobi objašnjavamo osnovne financijske pojmove. Na primjer, osnovnoškolce učimo što je novac u smislu zarade, trošenja, štednje i doniranja, što su valute, kako kuna ne vrijedi isto kao euro ili dolar i slično“.

U osiguravajućem društvu GRAWE Hrvatska d.d. prepoznali su aktivnosti ovih proaktivnih studenata Ekonomskog fakulteta te su ih odlučili podržati kao Zlatni sponzor projekta „Financijska pismenost osnovnoškolaca“.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Iznimno mi je drago što postoje ovako aktivne studentske udruge i što su studenti spremni volontirati s ciljem edukacije javnosti, posebno najmlađih“, izjavio je Igor Pureta, predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska d.d. „GRAWE se, kao odgovorno financijsko poduzeće koje posluje u preko 60 ureda u Hrvatskoj, svake godine rado uključuje u aktivnosti kojima se pridonosi poboljšanju financijske pismenosti u sredinama u kojima poslujemo. Činimo sve što je moguće kako bismo pridonijeli jasnijem razumijevanju pojmova i proizvoda koji omogućuju financijski sigurniju budućnost kroz pravovremeno planiranje, ulaganje i brigu o vlastitim financijskim sredstvima“, zaključio je Pureta.

Ovo je samo jedna od aktivnosti u sklopu strategije koju GRAWE već godinama provodi s ciljem podizanja svijesti o važnosti odgovornog postupanja s financijama i planiranja budućnosti. Samo povodom obilježavanja Europskog i Svjetskog tjedna novca, koji se ove godine održao od 27. ožujka do 2. travnja, predstavnici GRAWE-a ugostili su ili su posjetili učenike 30 srednjih škola. Edukativna predavanja poslušalo je više od 1000 djece i mladih po čitavoj Hrvatskoj. Osim aktivnosti povodom Svjetskog tjedna novca, GRAWE je vrlo aktivan na društvenim mrežama, gdje mladima nastoji jednostavnim i zabavnim stilom približiti osiguranje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru