Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ekspresna rješenja 
za brzi popravak make up pogreški

Ekspresna rješenja 
za brzi popravak make up pogreški
1

Bez panike! Hidratantna krema, široki kist te pretamni ili presvijetli uzorci pudera 
i podloge iz časopisa mogu u zadnji čas spasiti šminkanje te sakriti česte pogreške

VIDEO

Nanesete li podlogu koja se malo osušila pa se ne može ravnomjerno rasporediti, spasiti je možete s malo hidratantne kreme. Zagrijte je među prstima i tapkanjem rasporedite po licu, preko podloge. Važno je da pritom budete što brži kako biste postigli ravnomjernu boju. Ako ste stavili pretamnu podlogu, (npr., onu koju ste rabili ljeti, preko preplanulog tena), najbolje bi je bilo skinuti i početi ispočetka. No, ako nemate vremena ili volje za to, preko nje nanesite malo svjetlije podloge ili pudera koji bi vam inače bilio presvijetli. Zato je pogreška pri šminkanju dobra prilika da iskoristite besplatne uzorke iz časopisa. I obratno, presvijetlu podlogu možete popraviti nanošenjem tamnijeg pudera ili bronzera.

Plavušama bolje stoji smeđa ili siva maskara

Većina žena nosi crnu maskaru, no ona može izgledati neprirodno ako imate svijetlu kosu. Tada je bolji izbor smeđa ili tamnosiva maskara. Za dramatičan izgled, možete iskušati plavu ili zelenu. Ako vam se pri nanošenju naprave grudice, uklonite ih češljem za obrve ili prstima skinite višak boje.

Previše tuša smanjuje oči

Tuš za kapke može vizualno smanjiti oči ako se gornja i donja crta spajaju u kutu oka. To možete izbjeći tako da produljite crtu na donjem kapku, tako da seže malo dalje od vanjskog kuta oka. Ili jednostavno nemojte nanositi tuš na donji kapak. Ako niste jako vješti u šminkanju, umjesto tuša upotrijebite olovku za oči.

Uz olovku je ruž obvezan

Olovka za usne nije za svakodnevno nošenje. Sjajan je izbor za svečanu šminku, primjerice za vjenčanja ili novogodišnju noć. Odlično izgleda na fotografijama. Ne pokušavajte povećati usne tako da olovku nanesete izvan njihova prirodnog ruba - to izgleda loše. Najprije obrubite usne olovkom, a potom stavite nijansu svjetliji ruž.

Malo korektora za veliki učinak

Ako korektor za podočnjake izgleda previše uočljivo ili suho, preko njega utapkajte vrlo malu količinu kreme za područje oko očiju. Još bolje je unaprijed pomiješati presuhi korektor s malo kreme. S korektorom za prištiće budite štedljivi jer može biti preupadljiv. Višak možete pokupiti pamučnim štapićem.

 
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju