Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Ekspresno čišćenje doma rasteretit će domaćice

Ekspresno čišćenje doma rasteretit će domaćice
1

Kako bi se spriječila “žuta minuta” i stres oko pospremanja, znalci preporučuju da se svakoj prostoriji u domu posveti 10 minuta čišćenja

VIDEO

Budući da je priprema uskršnjih delicija većini kućanica uvijek na prvome mjestu, a pospremanje doma čeka “zadnji čas”, nervoza često kulminira upravo u trenutku dok gosti dolaze na kućni prag. Kako bi se spriječila “žuta minuta” i stres oko pospremanja, znalci preporučuju da se svakoj prostoriji u domu posveti 10 minuta čišćenja, počevši s usisavanjem i brisanjem prašine, i to isključivo u “prometnim” dijelovima doma poput blagovaonice i hodnika. Potom se prelazi u kupaonicu, gdje je dovoljno obrisati ogledalo i zahodsku školjku te oprati slavinu od kamenca (tako umivaonik u trenu izgleda čišće), a na kraju postaviti čiste ručnike. Zatim slijedi kuhinja, gdje je dovoljno “skriti” suvišne predmete u ormariće.
1. Istresite prašinu iz otirača pred ulaznim vratima, pometite prilazni put (ili područje neposredno ispred stana) te maknite sve što bi moglo nagrđivati ulaz. Sve kišobrane, jakne i kapute iz hodnika pospremite u ormar.
2. Usisajte hodnik, dnevnu sobu i blagovaonicu. Imate li pločice umjesto parketa i laminata, operite ih vlažnom krpom, i to samo ona mjesta na kojima su mrlje vidljivije.
3. Ubacite nečisto posuđe u perilicu, ako je imate. Ako ne, operite samo najveće lonce, a sitno posuđe složite u sudoper. Sakrijte u ormariće što se sakriti može. prati ćete poslije.
4. Rola toaletnog papira i čisti ručnici najnužniji su u kupaonici. Rublje sakrijte u košaru, a imate li koju minutu više, operite umivaonik, zahodsku školjku te ogledalo. Kadu ili tuš-kabinu zatvorite zastorom ili vratima.
5. Kako postavljanje blagdanskog stola ne bi čekalo posljednje minute, uredite ga večer prije. Tako nećete zaboraviti niti jednu sitnicu. Neposredno prije dolaska gostiju postavite dekoracije poput cvijeća i svijeća.
6. Kako biste izbjegli nelagodu požele li gosti u (neurednom) dnevnom boravku uživati u desertu, dovoljno je maknuti igračke ili odjeću u spavaću sobu,  zategnuti presvlake na namještaju i protresti ukrasne jastučiće.
7. Budući da djeca dobro pamte i rado pričaju, a ne želite iznenađenje ako mladi gost zaurla: “Kak’ je ovdje neered!”, bez imalo grižnje savjesti “upregnite” djecu neka počiste svoju sobu, pospreme igračke i odjeću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru