Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Evo kojih 12 tajni vam neće otkriti niti jedna aviokompanija

Bilo da često letite avionom ili ste samo povremeni putnik, evo kojih 13 tajni sakrivaju aviokomapnije, a vama mogu pomoći da se 'dočepate' najboljih sjedala ili da prođete jeftinije

VIDEO

Evo što ne možete čuti tijekom uputa o sigurnosti:

Svjetla su zagasita kako bi se vaše oči prilagodile mraku ako trebate pronaći izlaz. Pladnjeve podižemo pri uzlijetanju i slijetanju kako bi putnici pored vas mogli pobjeći ako je potrebno. I trebali biste otvoriti zavjesu, tako da ako dođe do nesreće, vatrogasci mogu vidjeti unutra.

Fotolia

Vrlo su škrti oko goriva

Skupo je prenositi gorivo jer je ono teško, pa se štedi tako da se u avione stavlja minimalno dovoljno goriva za doći do željene destinacije. Ali to također znači da ako dođe do vremenskih neprilika ili neočekivanog kašnjenja, veća je vjerojatnost da ćete morati prinudno sletjeti jer će ponestati goriva.

Idete na grupno putovanje?

Tražite jednu po jednu kartu. Ako tražite, recimo, četiri karte, a oni imaju samo tri po najnižoj cijeni, sve četiri će otići u viši cjenovni razred.

Život iz snova: Putuju svijetom - otkrili kako sve to financiraju
Život iz snova: Putuju svijetom - otkrili kako sve to financiraju

Izgubili ste prtljagu?

Nemojte odgađati prijavu, čak i ako vam se red čini predugačak. Većina zračnih luka zahtjeva da podnesete izvješće u vrlo kratkom vremenskom razdoblju. Ako propustite rok, vaš zahtjev može biti odbijen.

Piloti ne smiju jesti zajedno

Neke zrakoplovne tvrtke ne dopuštaju pilotima da jedu hranu iz istog izvora unutar jednog sata. Ili moraju jesti u različitim restoranima ili jedan čeka barem sat vremena kako bi se uvjerili da drugi nije otrovan ili da se nije razbolio.

Sjedala su doista sve manja

Ne umišljate. U Boeingu 777 koji se koristi za međunarodne letove na dugim relacijama, nedavno su smanjena mjesta za 2,5 centimetara kako bi mogli smjestiti dodatno mjesto u svakom redu.

Kako izaći iz auta koji tone? Savjeti koji mogu spasiti život
Kako izaći iz auta koji tone? Savjeti koji mogu spasiti život

Dezinficirajte, dezinficirajte, dezinficirajte

Ne želite pojesti taj perec koji vam je pao na pladanj. Većina zračnih prijevoznika ne čisti pladnjeve između letova. Prije nego nešto dodirnete, očistite mjesto dezinfekcijskim maramicama.

Ako je vaš let otkazan...

...stanite u red za prodaju karata ili na šalter, ali i telefonirajte. Vjerojatno ćete brže doći do nekog agenta na telefonu, nego do šaltera.

Nisu obožavatelji web stranica koje prodaju letove

Razlog tome je što svaki puta kada rezervirate let preko neke druge internetske stranice za putovanja, zračne luke plaćaju naknadu.

Postoji pravo vrijeme za promjenu mjesta

Provjerite mapu sjedala oko četiri dana (100 sati) prije leta. Tada tvrtke počinju s 'unaprjeđivanjem' putnika iz ekonomske u poslovnu klasu i otvaraju se neka od najboljih sjedala. 

Potpuno se zgražaju kad...

...hodate bosi po avionu. Tepih u avionu? Sve što možete zamisliti je bilo na njemu - povraćotina, mlijeko, mokraća od bebe i krv - samo su neke od stvari.

Hosteli: Noćenje u 'Svemirskoj kapsuli', botelu ili Rock hostelu
Hosteli: Noćenje u 'Svemirskoj kapsuli', botelu ili Rock hostelu

Znajte na što imate pravo

Ako vam otkažu let, ponudit će vam drugi. Ali morate znati da čak i ako imate 'nepovratnu' kartu, vratit će vam novac ako to zatražite, piše Reader's Digest.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje