Lifestyle

Komentari 2

Farbanje školjaka i kamenčića je odlična relaksacija za mozak

Farbanje školjaka i kamenčića je odlična relaksacija za mozak

Dovoljno je svega 20-ak minuta dnevno da biste se osjećali opuštenije i smirenije. Na taj način amigdala, dio mozga koji kontrolira kako reagiramo na strah, dobiva prijeko potreban odmor

Polagano razmazivanje boje pomoglo je milijunima ljudi širom svijeta da se opuste i osjećaju smirenije čim bojom dotaknu podlogu koju farbaju. Uglavnom se radi o posebnim knjigama s ocrtanim oblicima koje treba obojati, no jedna žena je otišla korak dalje.

POGLEDAJTE VIDEO: Male stvari život čine sretnim:

Barbara Moloney Callen dosjetila se farbati morske školjke tankim markerom tako da prati njihove prirodne linije. Osim što je to kaže, jako opušta i razvija kreativnost, rezultat su predivna mala umjetnička djela.

Možete obojati i kamenčiće, prazne puževe kućice te ostale zanimljive predmete koje pronađete na plaži ili negdje u prirodi pa njima ukrasiti dom.

I istraživanja potvrđuju da polagano farbanje pomaže kod stresa, a dovoljno je svega 20-ak minuta dnevno da biste se osjećali opuštenije i smirenije. Na taj način amigdala, dio mozga koji kontrolira kako reagiramo na strah, dobiva prijeko potreban odmor.

Kad je mozak usredotočen na praćenje linija školjke, zaboravlja na brige svijeta, jer njime prevladaju nježna usredotočenost na trenutak i tišina - time se zapravo stvara neka vrsta meditativnog iskustva, prenosi returntonow.net.

Zato, odložite ponekad mobitel, ugasite televizor, radio i priuštite si malo bojenja u tišini.

Od obojenih stvarčica iz prirode napravite ovakav zgodan ukras za zid:

Najčitaniji članci