Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
93 komentara

Fen nije samo za kosu: 6 super funkcija koje će sigurno pomoći

Ako trebate odlijepiti etiketu, skinuti tragove voštanih boja sa zida ili izravnati nabore na plastičnim zavjesama za tuš - poslužite se sušilom za kosu

Shutterstock
Foto: Shutterstock
93 komentara

Izvaditi sliku iz albuma
Ako želite izvaditi fotografiju iz albuma s donjom ljepljivom stranom, poslužite se fenom. Vrući zrak pomoći će pri odljepljivanju, ali radite to nježno. 

Riješite se prašine s teško dostupnih mjesta 
Poput sjenila lampe. Upalite hladni zrak na sušilu za kosu i usmjerite prema dijelu odakle želite očistiti prašinu. Odlično služi kod umjetnog cvijeća, polica za knjige, lampi, kompjutora i nepravilnih oblika drveta. 

Izravnajte plastične zavjese za tuš ili podmetače za stol
Ako vam se plastična tuš-zavjesa zalijepi, a vi je želite vratiti u prvobitno stanje usmjerite vrući zrak iz fena prema zalijepljenom mjestu. Samo pazite da ne približite fen preblizu, pogotovo ako je zrak jako vruć da se ta tanka plastika ne bi počela topiti. 

Ukrašavanje torte
Želite li izravnati glazuru na torti, upalite hladan zrak i "potjerajte" glazuru u željenom smjeru. Ako je želite pak učiniti sjajnijom, upalite na kratko vrući zrak.

Uklanja tragove voštanih boja
Ako vam dijete šara po zidovima voštanim bojama, ne živcirajte se. Pripremite spužvicu namočenu s malo deterdženta, ali prethodno usmjerite vrući zrak iz fena prema problematičnom mjestu. Približite se koliko možete. Boja će se otopiti, pa je samo pokupite sa spužvicom i očistite. 

Uklanja etikete
Papirnate naljepnice na plastici ili staklu najlakše ćete skinuti ako usmjerite fen s vrućim zrakom prema njoj, piše Dominvrt.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message