Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Fino: Trendi jabuke na štapiću u slatkom karamelnom ruhu

Fino: Trendi jabuke na štapiću u slatkom karamelnom ruhu

Napravite slasni karamel i uronite u njega cijele jabuke, a može i narezane komadiće, nabodene na štapiće i dobit ćete slasni i sočni desert kojem nitko neće moći odoljeti...

VIDEO

Kako bi se karamela što bolje primila za jabuke, važno ih je nakon pranja dobro osušiti. Odstranite peteljku i zabodite u sredinu jabuke drveni štapić za ražnjiće ili sladoled.

Napravite karamel tako da pomiješate oko 200 g smeđeg šećera, 20 g maslaca te dodate nekoliko žlica vode i nekoliko kapi octa.

Otopite sastojke na vatri, miješajući dok smjesa ne zavrije. Uronite jabuke jednu po jednu u karamelu, držeći ih za štapiće, i okrećite dok smjesa ne prekrije cijelu površinu jabuka, pa stavite jabuke na pladanj da se ohlade i da se karamela stisne.

Navedena količina karamela trebala bi biti dovoljna za pet jabuka, a želite li ih napraviti više za, primjerice, dječju rođendansku zabavu, povećajte količinu sastojaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jabuke možete i narezati pa nabosti komadiće na manje štapiće ili čačkalice i takve ih umakati u karamelu, što je još praktičnija varijanta za ponuditi gostima na pladnju.

Bilo da radite velike ili mini karamelizirane jabuke, dok se karamela hladi, možete ih uvaljati, primjerice, u mljevene lješnjake, a odlično će se uklopiti i čokolada. Kad se karamela stvrdne, uronite jabuke u rastopljenu čokoladu do pola. Jabuke će izgledati još efektnije u dvije boje. 

Jabuke u drugačijem ruhu

Delikatesne jabuke u crvenom sirupu

Sastojci: 4 jabuke, 4 štapića, 200 g šećera, 2 dcl vode, 4 dcl kukuruznog sirupa, žličica jestive crvene boje, žličica cimeta

Priprema: Operite i posušite jabuke. Zavrijte mješavinu šećera, kukuruznog sirupa i vode te miješajte dok se šećer ne rastopi. Kuhajte bez miješanja još pola sata dok se sirup ne počne zgušnjavati. Maknite s vatre, dodajte boju i cimet te ohladite. Zabijte štapiće u jabuke te umočite u sirup.

Fotolia

Jabuke presvučene čoko-paučinom

Sastojci: jabuke, 200 g šećera, 2 dcl vode, 4 dcl kukuruznog sirupa, nasjeckani lješnjaci, bijela i tamna čokolada

Priprema: Jabuke operite, posušite i utaknite im štapiće u sredinu. Otopite šećer, vodu i kukuruzni sirup kao u gornjem receptu. Nakon što se stvrdne, uronite jabuke u sirup, potom u nasjeckane lješnjake i ostavite kratko da stoje. Otopljenu čokoladu u “nitima” prelijte preko jabuka.

Vesele jabuke sa šarenim mrvicama

Sastojci: mrvice za posipanje u različitim bojama, 300 g čokolade prema želji, bomboni prema želji, 8 jabuka, 8 štapića

Priprema: Različite bombone otopite na pari u odvojenim posudama. Čokoladu također otopite na pari. U jabuke zataknite štapiće pa uronite jabuke najprije u čokoladu, malo ocijedite, pa u otopljene bombone. Pospite mrvicama. Ostavite da stoje najmanje 30 minuta pa poslužite.

Fotolia



Karamelizirane jabuke s lješnjacima

Sastojci: 4 jabuke, nasjeckani lješnjaci, karamel bomboni, čokoladne pahuljice

Priprema: Operite jabuke, izvadite im peteljke te posušite. Zabodite štapić u svaku. Otopite karamel bombone na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Uronite jabuke u otopljene karamele. Nožem odstranite višak. Potom uvaljajte u nasjeckane lješnjake ili čokoladne pahuljice. Ostavite kratko da se stvrdne.

Fotolia

Karamel jabuke s dvije vrste čokolade

Sastojci: 4 jabuke, 100 g crne čokolade, 100 g bijele čokolade, karamel bomboni, štapići

Priprema: Jabuke operite i posušite. Nataknite štapiće na mjesto peteljke. Rastopite u odvojenim posudama na pari karamel bombone, bijelu i crnu čokoladu. Jabuke najprije umočite u rastopljene karamele, a s preljevima od čokolade pravite različite pruge ili oblike. Poslužite se štrcaljkama za šlag.

Savjet plus: Da je osnovni preljev od šećera, kukuruzova sirupa i vode gotov, znat ćete ako ga kapnete u čašu hladne vode. Zgusne li se odmah, znači da je gotov. Kukuruzni sirup možete pronaći u svim trgovinama ekoproizvoda i supermarketima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI

'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'

Jedna djevojka se požalila kako je je bivši dečko poslao poruku da je neka cura s kojom je bio zatrudnjela. Taman je išla van s prijateljicama pa su je tješile. Iselila sam se od njega nakon dva dana